Eko 31. svibnja 2010.

Liquid Sun osvojili su...

Ls_Kutije
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Desetero korisnika Zdrave Krave koji su u igri darivanja u četvrtak 27. svibnja odgovorili da Liquid sun – Mlada zelena pšenica povoljno djeluje kao pomoć pri čišćenju toksina iz jetre, krvotoka i limfnog sistema te kod alergija, dermatitisa i urtikarija, odnosno poslali odgovor pod slovom C, od tvrtke B Plus na dar dobivaju ekološki dodatak prehrani Liquid Sun - prvih petero u prahu, a sljedećih petero u kapsulama

Prvih pet korisnika koji su poslali točan odgovor  i osvojili  Liquid sun - Mladu zelenu pšenicu u prahu (100 g) su:

Valentina Turza

Nikolina Orlić

Marie Dulikova

Samanta Kocijan

Kornelija Hudelist

Sljedećih pet korisnika koji su točno odgovorili i osvojili Liquid sun - Mladu zelenu pšenicu u kapsulama (130 kom) su:

Ivan Janošić

Jasna Svržnjak

Slavica Markovec

Sanja Stanković

Jasmina Trifunović

Dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila o načinu preuzimanja svog poklona.

Snaga prirode u zelenim travkama pšenice

Najtraženija hrana među zdravstveno osviještenom ljudima su takozvane super-namirnice. Mlade zelene travke žitarica (pšenice) samljevene u prah, potom supervoće, klice i sjemenke danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode. Sve su te namirnice nekada davno bile zastupljene u prehrani čovjeka, međutim, tijekom vremena su zanemarene te ih sada ponovno otkrivamo.

Tvrtka B Plus usvojila je znanja o uzgoju mlade zelene pšenice i od nje proizvela Liquid sun, ekološke dodatake prehrani.

Liquid sun dodaci prehrani dostupni su u sljedećim oblicima:

 • Mlada zelena pšenica (prah i kapsule)
 • Mlada zelena pšenica u medu

Više info: www.liquidsun.com.hr

Prah mlade zelene pšenice

Lišće mlade zelene pšenice je super-namirnica bogata tvarima povoljnog učinka na organizam. To je zapravo mlada zelena pšenica ubrana prije razvitka zrna i transformacije u stabljiku zlatnih klasova.

Kao mlada biljka, pšenica sastavom više nalikuje zelenom lisnatom povrću nego žitaricama, kosi se i sakuplja ručno kada je visoka oko 15 cm i u vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. To je ključni trenutak u životu biljke jer nakon toga ona svu svoju energiju i snagu usmjerava u klas pa lišće gubi svoju prvotnu nutritivnu vrijednost.

Nutritivne karakteristike Liquid suna

Laboratorijske analize pokazuju da mlada pšenica sadrži brojne nutrijente i biljne kemikalije te je izvor:

 • 16 vitamina
 • 90 organskih minerala
 • 18 aminokiselina
 • nekoliko stotina različitih enzima
 • prehrambenih vlakana
 • klorofila

Minerali

Dokazano je da žitarice imaju sposobnost apsorpcije maksimalnog broja minerala iz tla u kojem se uzgajaju, stoga se mlada zelena pšenica za Liquid sun uzgaja na tlu bogatog mineralnog sastava, pa finalni proizvod sadrži 90 organskih minerala uključujući značajniju količinu željeza, kalcij, magnezij, cink, kalij, fosfor i kobalt.

Vitamini

Lišće mlade pšenice obiluje nutrijentima od velike važnosti za zdravlje, pa tako sadrži i vitamin A, vitamin C, vitamine B kompleksa, vitamin E i K.

Klorofil

Ona sadrži visok udio klorofila - čak 70 posto. Znakovito je što klorofil ima vrlo sličnu strukturu kao hemoglobin – molekula koja ima ključnu ulogu u funkciji crvenih krvnih stanica, omogućavajući krvi da prenosi kisik u sve dijelove tijela. Zbog toga se za klorofil često kaže da predstavlja "krvotok biljaka" te se smatra da se velike količine klorofila prisutne u lišću mlade pšenice lako mogu apsorbirati u naš organizam i "obnavljati krv". Visok sadržaj klorofila u lišću mlade pšenice ujedno djeluje detoksicirajuće, deodorirajuće, bakteriostatski, antikancerogeno, pročišćava jetru, stanice, tkiva i krv.

Aminokiseline i enzimi

Odličan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da prah lišća mlade pšenice nije termički obrađen (iznad 37 stupnjeva Celzijusa) ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.

Proteini

Prah mlade zelene pšenice izniman je izvor proteina, oni čine 20-30 posto praha, što je čini koncentriranijim izvorom proteina nego što je to mlijeko (3%), jaja (12%) ili odrezak (16%). Za razliku od većine biljnih proteina, mlada pšenica sadrži značajne količine metionina i lizina.

Djelovanje za zdravlje

Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte, izgradnju krvotoka.

Zbog brojnih biljnih kemikalija koje sadrži smatra se da posjeduje antikarcinogeni i detoksikacijski učinak, te da djeluje kao zaštita kod zračenja.

Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila te općenito obogaćuje prehranu. 

Radi svojih izvanrednih svojstava Mladu zelenu pšenicu može uzimati svatko kao svakodnevnu preventivu, a naročito:

 • kod neredovite i jednolične prehrane
 • kod oslabljenog imuniteta
 • osobe izložene stresu
 • sportaši
 • djeca, trudnice i dojilje
 • pušači
 • rekovalescenti
 • kod problema s jetrom
 • kod probavnih smetnji
 • osobe s povišenim masnoćama u krvi
 • dijabetičari
 • kod celijakije (ne sadrži gluten)

Recept za detoksikaciju

Okus soka mlade pšenice u početku se može činiti neobičnim pe se preporuča kombinirati pšenicu s nekim drugim voćnim ili povrtnim sokom. Posebno se dobro slaže sa sokom od jabuke.

Zbog intenzivnog okusa i visokog sadržaja nutrijenata, počinje se sa oko 3 grama dnevno (jedna čajna žličica praha), a zatim se postupno povećava količina do oko 6 grama dnevno (dvije čajne žličice praha).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.