Eko Eko dom 21. travnja 2017.

Krvavi pokolj u Kanadi: Počinje novi godišnji masakr beba tuljana

Foto: Prijatelji životinja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

2016. godine, tijekom godišnjeg komercijalnog masakra na istočnoj obali Kanade, zatučeno je ili ubijeno više od 66 000 tuljana. Za svega nekoliko dana, nasilni pokolj tisuća beba tuljana opet će započeti, unatoč rastućem protivljenju diljem svijeta.

Lovci na tuljane već su počeli s izlovom nekih od odraslih tuljana, a vrlo skoro započet će s ubijanjem tisuća beba tuljana. Većina će ih biti stara tek nekoliko tjedana kada će im oderati krzno dok će, što je čest slučaj, ostali tuljani užasnuti to promatrati. Mnoge bebe još nisu pojele ni svoj prvi kruti obrok ili naučile plivati prije nego što će biti okrutno ubijene.

 | Author: Prijatelji životinja Foto: Prijatelji životinja

Neke od ovih osjećajnih i društvenih životinja bit će ubijene metkom, dok će drugima krhke lubanje biti smrvljene posebnim pijucima s oštrim metalnim vrhovima. Nakon što ih ubiju, lovci će odvući njihova tijela po ledu kako bi ih oderali. Da bi izbjegli oštećivanje krzna dok ih vuku ledom, zabit će im metalne kuke u oči, obraze ili usta.

IKEA macama i psima donirala krevetiće

PETA i druge organizacije za zaštitu i prava životinja diljem svijeta, među kojima su i Prijatelji životinja iz Hrvatske, već su drastično smanjile globalno tržište za prodaju tuljanova krzna. U Hrvatskoj je uvoz tuljanova krzna zabranjen još od 2006., a ove godine na snagu je stupila i potpuna zabrana uzgoja životinja zbog krzna, donesena 2007. godine.

Upoznaj pseći vrtić Xena!

Zbog zabrane prodaje proizvoda od tuljana u Europskoj uniji, Rusiji, SAD-u i nedavno u Švicarskoj, ostalo je svega nekoliko zemalja koje su voljne kupovati okrvavljene proizvode tog pokolja. Pokušaji da se proguraju proizvodi od tuljana na kinesko tržište i nedavno osporavanje zakonskih zabrana u EU-u doživjeli su neuspjeh. Da nije subvencioniran milijunima dolara prikupljenih od kanadskih poreznih obveznika, kanadski komercijalni pokolj tuljana već bi vjerojatno doživio potpuni kolaps.

 | Author: Prijatelji životinja Foto: Prijatelji životinja

Postoji nada da bi kanadski premijer Justin Trudeau, koji je progresivan po mnogim pitanjima, mogao naznačiti prekretnicu u ovoj međunarodnoj kampanji. PETA ga je već kontaktirala kako bi ga potaknula da ukine subvencioniranje komercijalnog pokolja tuljana.

Dođi na četvrti Okolišni filmski festival

Prijatelji životinja potiču sve zainteresirane pojedince da pišu Kanadskom veleposlanstvu u Zagrebu kako bi se što prije zauvijek okončao taj zločin nad životinjama i prirodom, i to na kontakte: Kanadsko veleposlanstvo u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 4, 10000 Zagreb, e-pošta: zagrb@international.gc.ca.

Više informacija može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Razmišljaj zeleno! Molim te, nemoj printati ovaj članak! Hvala! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.