Eko 04. rujna 2018.

Koze više vole nasmiješene ljude

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novo istraživanje provedeno u Londonu došlo je do saznanja da koze mogu prepoznati sretne ljude te da im se sviđaju više osobe s nasmiješenim licima nego oni koji su namršteni.

Daily Mail prenosi da su istraživači na Sveučilištu Kraljice Marije u Londonu testirali su 20 koza i utvrdili su da one provede 50 posto više vremena s fotografijom nasmiješenih ljudi. 

Koza_2 Možda te zanima... I životinje imaju osjećaje! Eko Mačkica Možda te zanima... Video koji otkriva kako nas različite životinje vide Eko

Sposobnost čitanja izraza može biti posljedica pripitomljavanja i provođenja vremena u zoološkim vrtovima jer koze s farmi mogu reagirati na ljude sa strahom, ravnodušnošću i povremeno, neprijateljstvom. Ali ipak im se može svidjeti ako se nasmiješiš, baš kao i psima, objavili su znanstvenici.

Iako koze imaju reputacije da im se ljudi ne sviđaju i da ih odbijaju, one zapravo imaju slične karakteristike kao pas.

Dr. Alan McElligott, koji je vodio navedeno istraživanje objavljeno u časopisu Royal Society Open Science, rekao je: "Studija ima važne implikacije za interakciju sa stokom jer sposobnosti životinja da percipiraju ljudske emocije mogu biti široko rasprostranjene i ne samo ograničene na kućne ljubimce .”

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.