Eko 22. kolovoza 2017.

Fotografija kornjače čiji je oklop izgorio rastužio sve nas

Foto: Ivan Toman, Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jučer je oko 15 sati izbio veliki požar kod Zadra, točnije, na potezu između Kožina i Dikla. Požar je lokaliziran uz pomoć dva kanadera i tri air tractora. Nakon što je požar stavljen pod kontrolu, volonter Ivan Toman snimio je fotografiju malene kornjače.

Naime, malena kornjača preživjela je veliki požar, a površina njezina oklopa je zagorjela. Kornjača je bila skrivena ispod gorućeg grma koji su gasitelji zamijetili te su ugasili vatru i tako spasili njezin život. Oklop su oprali te je rashladili vodom. 

Možda te zanima... Naš Jadran u opasnosti? Dva kruzera zagađuju okoliš više nego svi auti zajedno u Hrvatskoj Eko

Mnogi su ožalošćeni posljedicom požara koja, osim naše okoline, uništava životinjski i biljni svijet, a slika nedužne kornjačice potaknula je brojne da komentiraju ovo stanje na Facebooku. Trebali bismo čuvati svoj okoliš jer ako se okrenemo protiv prirode, ona se može okrenuti protiv nas. Posljedice požara pravi su dokaz za to, a slika malene kornjačice je upozorenje za nas.

Voda Možda te zanima... Tri navike kojima ćeš napraviti puno za svoje zdravlje, kućni budžet i okoliš Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.