Eko 16. prosinca 2019.

Kako napraviti bor od ostatka ukrasnog papira i kartona?

1/3
Foto: miss ZDRAVA
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom šetnje zagrebačkim Adventom, pažnju nam je privukao prekrasan bor od papira u izlogu ljekarne. Postupak izrade je vrlo jednostavan, trebaju ti papir za zamatanje poklona, ljepilo, hamer papir, naljepnice, ukrasne vrpce i kartonska kutija kao postolje.

Bor se nalazi u izlogu Gradske Ljekarne Zagreb na Trgu kralja Tomislava, a simpatične djelatnice Marijana, Petra i Iva rado su nam otkrile kako su ga izradile.

Naša ljekarna nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija Adventa u Zagrebu i željele smo ju ukrasiti na poseban način. Okružene lampicama, ukrasima i klizalištem nismo mogle zanemariti konzumerizam koji se veže uz Božić i vrijeme došašća te smo se dale u potragu za alternativnijim blagdanskim drvcem koje bi mogle same izraditi i tako posjetiti pacijente da je smisao blagdana zajedništvo i sloga, a ne samo kupovina. Tako je nastao naš bor, bor napravljen od ostatka ukrasnog papira i kartona, pričaju nam Marijana, Petra i Iva.

Postupak izrade je vrlo jednostavan, trebaju ti samo papir za zamatanje poklona, ljepilo, hamer papir, naljepnice, ukrasne vrpce i kartonska kutija kao postolje.

 | Author: miss ZDRAVA Foto: miss ZDRAVA

Kostur bora izrađuje se od hamer papira koji se umota u oblik tuljka. Visina tuljka će predstavljati visinu bora. Na tuljak se lijepe manji tuljci izrađeni od ukrasnog papira za zamatanje poklona. Mi smo ih izrađivale režući kvadrate čije su stranice 20 cm. Lijepile smo zelene tuljke od papira u slojevima, počevši od dna.

 | Author: miss ZDRAVA Foto: miss ZDRAVA

Ukrase, naljepnice i vrpce lijepile smo po tuljcima i vrh ukrasile mašnama. Kao postolje je poslužila kartonska kutija ukrašena papirom za zamatanje poklona.

 | Author: miss ZDRAVA Foto: miss ZDRAVA

"Naš bor od papira i kartona je naišao na oduševljenje pacijenata što nas čini jako sretnima jer smo pokazale da je zajedničkim radom i trudom moguće puno postići, a pritom nesebično misliti i na okoliš", pričaju nam uz osmijeh Marijana, Petra i Iva.

Kada Božić prođe, bor od papira možeš sačuvati do sljedećeg Božića ili papir odlijepiti i iskoristiti za zamatanje poklona tijekom godine. Ako se ipak odlučiš za pravo drvce, uzmi drvce u tegli, a kada prođe slavlje, potrudi se posaditi ga negdje vani i na taj način ojačati pluća našeg planeta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.