Eko Eko dom 06. prosinca 2017.

"Imaš jaknu viška – ostavi, treba ti jakna – uzmi“

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi i ove zime pomogli svojim sugrađanima koji nemaju dom ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja, Portal Dobrote - Nahranimo Hrvatsku poziva sve da donesu svoje zimske jakne, kape, šalove i rukavice koje više ne nose ili uzmu nešto od toga ukoliko im je potrebno.

Druga po redu humanitarna akcija Jakna za drugoga Portala dobrote pod motom "Imaš jaknu viška – ostavi, treba ti jakna – uzmi“ poziva sve građane da se uključe u darivanje svojih starih jakni i kaputa onima koji si ih ne mogu priuštiti. 

Kako temperature padaju svakim danom sve više i više ispod nule, potreba za toplom odjećom je sve veća pa se ova akcija proširila na više lokacija.

U periodu od 5. do 12. prosinca u Zagrebu odvijat će se na 3 lokacije:

1. „Qanah trgovina – Charity shop“, Vrbani, Rudeška 160A u dane: od utorka do subote, u vremenu od 12 – 17 sati

2. Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dubrava, Av. Dubrava 220 u dane: od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 – 14 sati

3. Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Gajnice, Crnojezerska 20 u dane: od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 – 14 sati

I Zadar se uključio

Inspirirane ovom pričom, organizirala se i grupa zadarskih humanitarki iz Zadra, koje su organizirale ovu akciju i u svome gradu od 5. prosinca pa nadalje, dok god bude interesa za nju.

Svakim danom od 9 do 17 sati tople zimske jakne moguće je donijeti ili preuzeti iz klaustara crkve sv. Frane (Trg Sv. Frane 1). 

Podijeli priču!

Reci svima za ovu akciju, pogotovo onima za koje znaš da im treba pomoć ove zime kako bi pronašli savršeni kaput za sebe i ostali zbrinuti do kraja ovih minusa. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.