Eko 15. travnja 2011.

Green City Project

Green-City-Project3-1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Green City Project akcija je koja se ove godine održava po drugi puta, a posvećena je UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma. Projekt uključuje niz događaja zabavnog sadržaja kroz koje se javnost želi osvijestiti o važnosti ekološkog djelovanja, a završit će svečanom dodjelom Green City Awards nagrada

Nagrade za najbolje rezultate u očuvanju okoliša

Green City Awards po prvi put će se održati 16. lipnja u dvorani Tucman gdje će biti uručene nagrade pojedincima i kompanijama koje su postigle vrhunske rezultate u očuvanju okoliša. Nagrade će se dodijeliti u kategorijama najboljeg eko edukativnog projekta, najbolje eko ambalaže, najbolje eko akcije, najbolje eko fotografije, najboljeg eko dokumentarnog filma, nagrade za korporativno dostignuće u zaštiti okoliša, najbolje eko kampanje i najbolje eko inovacije.

Pogledaj video i saznaj što su o projektu i akciji 'Zeleni korak' rekli članovi žirija Green City nagrade: Marta Brkić, direktorica tvrtke Dvokut Ecro, Nevenka Preradović, voditeljica odjela za programsku podršku Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Jasna Duspara, glavna urednica portala Zdrava Krava, Rajko Ružička, pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore , Mladen Iličković, novinar Hrvatske televizije i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

I najmlađi uključeni u 'zelenu' inicijativu

Kroz niz događanja koja će se održavati od 23. travnja do 16. lipnja, Green City Project će na zabavan i edukativan način obilježiti Dan planete Zemlje, Dan zaštite prirode i Dan Očuvanja okoliša. 

Green City Project 2011. posvećen je UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma. U sklopu projekta pokrenuta je akcija 'Zeleni korak' u kojoj 105 osnovnih škola sudjeluje u skupljanju starog papira. Četiri škole koje prikupe najviše papira dobit će posebno priznanje Green City Awards nagrade za doprinos očuvanju okoliša.

Organizator projekta je Marko Lasić-Nered, a generalni pokrovitelji Konzum, Zagrebačka banka, VIP-net i Pliva.

Ako se želite naći među nominiranima za Green City Awards nagrade prijaviti se možete putem portala zdravakrava.hr i poslati nam prijavnicu najkasnije do 01. svibnja. Pravila pročitajte ovdje. Prijavnicu možete preuzeti i u PDF obliku.

Više info: Green City Project

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.