Eko 10. siječnja 2018.

Grbavi kit sakrio ženu pod peraju i tako je spasio od napada morskog psa

Foto: Nan Hauser/Profilmedia, Caters News
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dirljivu i nevjerojatnu priču ispričala je biologinja Nan Hauser koja je doživjela pokušaj napada tigrastog morskog psa dok je ronila, od kojeg ju je zaštitio grbavi kit.

U trenutku kad ju je pokušao napasti morski pas pojavio se grbavi kit težak 36 tona i zaklonio ju je sa svojom dugačkom prsnom  perajom, a gurao ju je pomoću glave te ju je u jednom trenutku čak podignuo iznad razine vode, sve s namjerom da je zaštiti od morskog psa.

Možda te zanima... Ostavljeni u skloništu, ovaj pas, mačka i štakor postali su nerazdvojni prijatelji Eko

Nan Hauser živi na Cookovom otočju u Pacifiku, gdje je slučaj i zabilježen u listopadu prošle godine, a smatra da grbavi kit intuitivno želi zaštiti druge vrste o čemu je rekla: "Nisam bila sigurna što je grbavi kit želio u trenutku kad mi je prišao i nije me prestao gurati sljedećih 10 minuta. 

Provela sam 28 godina pod morem s kitovima i nikad nisam doživjela susret s tako taktilnim i upornim kitom koji me smjestio ispod prsne peraje i zaštitio. Meni je to bilo na neki način i zabavno jer sam jedan od autora Pravila i propisa ponašanja prema kitovima.

Možda te zanima... Srcedrapajući video: Pas nakon uspješne operacije grli svog vlasnika Eko

Zalažem se protiv njihova zlostavljanja, a sad je jedan zlostavljao mene’, rekla je kroz smijeh i dodala: ‘Provela sam 28 godina braneći kitove, a u tom trenutku nisam ni shvatila da su oni branili mene!’, Piše Daily Mail.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.