Eko 18. srpnja 2012.

Flaška - tvoja osobna izvorska voda

Maks8Jpg
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako vodu iz slavine natočiš u Flašku, u pet minuta promijeni joj se struktura i ona po svom sastavu postaje slična izvorskoj vodi. Ugodnog je mekšeg okusa, i u sebi sadržava manje štetnih tvari poput klora, teških metala i pesticida. Osim toga korištenjem staklenih boca za višekratnu upotrebu smanjuješ količinu otpada u okolišu

Flaška je presvučena navlakom od neoprena koji je štiti od udaraca i utjecaja vanjske temperature te joj daje originalan izgled. Flaška je na slovenskom tržištu od 2010. godine, a u Hrvatskoj je dostupna u bio&bio trgovinama i drugim dućanima zdrave hrane. Navlake na Flaški dostupne su u različitim bojama i uzorcima koje možeš mijenjati. Osim što na navlaku možeš staviti svoje ime, možeš izabrati i onu ukrašenu Swarovski kristalima.

U čemu je tajna?

Staklo od kojeg se izrađuje Flaška sadrži 71 posto silicija, koji odlično prihvaća informacije, što je povezano s inovativnom tehnologijom programiranja silicija. Na staklo se posebnom tehnologijom, orgonskim topovima, upisuje program koji pozitivno utječe na vodu. Programirano staklo Flaške smanjuje genotoksičnost vode (štetni utjecaj tvari poput klora, teških metala ili pesticida u vodi) i utječe na njezinu molekularnu strukturu. Dovoljno je da voda u Flaški stoji pet minuta, nakon kojih po svom sastavu nalikuje izvorskoj vodi.

Postupak počinje "upisivanjem" informacija putem kvantnog polja u silicij koji se nalazi u staklu, a te se informacije prenose u vodu. Molekule vode se pri tome počinju međusobno povezivati na drugačiji način, a vodeni klasteri postaju manji i organiziraniji. Pri tom postupku mijenja se struktura vode i ona postaje slična strukturi izvorske vode i postaje živa. Takva voda brže dolazi do stanica u tvom organizmu i bolje ga hidratizira.

Čudo ili znanost?

Flaška ne posjeduje čudesne moći i ne može zagađenu vodu učiniti pitkom. Međutim testovi su pokazali da Flaška smanjuje genotoksičnost i kiselost vode te smanjuje njezin redox potencijal. Maks Vrečko, direktor Flaške i inovator iz Begunja u Sloveniji objasnio je kako genotoksičnost vode može utjecati na ljudski organizam:

'Zadnja istraživanja upućuju da su kemijske tvari poput klora, teških metala i pesticida, iako u organizmu prisutni u niskim količinama vjerojatno štetne. Nema trenutnog ugrožavanja zdravlja, ali dugoročno akumuliranje tih tvari uzrokuje oštećenja tvojih gena, pa je i to djelomičan razlog pojave karcinoma, nasljednih bolesti, hormonskih problema.

Analitička kemija puno toga može utvrditi kod proučavanja različitih štetnih kemijskih tvari, ali ne može reći kako te tvari utječu na nas. Zato se to utvrđuje biološkim testiranjima i napravama za biorezonancu te Allium testom. Ti testovi pokazuju da si u trenutku kad si osjetila žeđ izgubila oko 2 posto vode iz organizma, pri čemu ti kognitivna učinkovitost pada za deset posto. Dehidracija ima izravne i neizravne učinke na zdravlje i ponašanje - dehidrirana  osoba postaje apatična, neraspoložena i nemotivirana.'

Još nekoliko činjenica o Flaški

 

 • Jednostavna je i praktična za nošenje
 • Lako se čisti
 • Dostupna je u veličinama 0.33, 0.5 i 0.75 litara
 • Navlake za Flašku mogu se kupiti posebno
 • Flaška se ne stavlja u perilicu posuđa, niti u mikrovalnu pećnicu
 • Osim vode u Flašku možeš staviti piće koje želiš
 • Flaška ima svoj Facebook Hrvatska i internet stranicu www.flaska.hr

Štedi novac i čuva okoliš

 

Studije su pokazale da Hrvati po stanovniku godišnje popiju u prosjeku 80 litara vode iz plastičnih boca, čija cijena iznosi oko 5 kuna za pola litre, što je ukupno 800 kuna. Tijekom četiri godine, koliko traje djelovanje Flaške, taj se iznos povećava na čak 3. 200 kuna.

Cijena vode iz slavine, primjerice u Zagrebu, iznosi 13, 42 kuna po kubnom metru, što je za 80 litara vode samo 1, 07 kuna. Prema tome ispada da je voda iz slavine 745 puta jeftinija od vode iz plastične bočice. 

Korištenjem staklenih boca za višekratnu upotrebu smanjuje se količina otpada u okolišu kao i emisija ugljičnog dioksida.

Rok trajanja četiri godine

'Mi programiramo staklo Flaške, a taj program se sastoji od različitih informacija. Kao što glazba ima svoje vibracije i potpuno je matematička, tako ih ima i priroda. Na Flaški su informacije koje smo mi uzeli iz prirode, tako što smo prirodnu harmoniju iz prirode, pomoću tehnologije stavili na bocu.

Navlaka na Flaški, osim estetske i praktične, ima još jednu svrhu. Izvorska voda ne voli izravnu svjetlost kao ni potpunu tamu, jer oko potoka je uvijek neko raslinje koje stvara sjenu, a budući da je Flaška obučena u neopren mi i na taj način oponašamo prirodu', objasnio je Maks Vrečko.

Rok trajanja Flaške je ograničen jer utjecaji iz okoline, poput zračenja, vremenom oslabljuju program. Ako netko živi u nekontaminiranom području, primjerice na Aljaski, rok trajanja je i do šest godina.

Usporedba Flaške i filtrirane vode

Vodu je moguće filtrirati na različite načine. Princip je uvijek jednak, bez obzira radi li se o filteru koji ima mehaničko djelovanje, ugljenom filteru ili reverznoj osmozi - iz vode se nešto uklanja. Obično je problem u tome što se pri filtraciji neželjenih tvari uklanjaju i one korisne.

Princip djelovanja Flaške u potpunosti je drugačiji, ništa se ne uklanja, već se na najbolji mogući način neutraliziraju  potencijalno štetne tvari  u vodi jer se struktura vode vraća u njezino izvorno stanje.

Sve je počelo s jagodama

 

Maks Vrečko, osnivač Flaške nakon deset godina rada u policiji odlučio je novi poslovni izazov potražiti uzgojem jagoda, koje je prodavao pod vlastitim brandom "Baronove jagode". Ključan je bio susret Maksa Vrečka s Franceom Kočarom, sadašnjim stručnim suradnikom koji je izradio programe za programiranje Flaške, kad mu je predložio da jagode zaljeva vodom s poboljšanom strukturom.

Vrečko je zasade jagoda podijelio na dva dijela, jednu polovicu zalijevao je s običnom, a drugu s poboljšanom - živom vodom. Pokazalo se da su plodovi jagoda zalijevani s živom vodom drugačijeg okusa, čvršći, a na tom dijelu polja bilo je manje bolesti. Prinos je bio čak 18, 1 posto bolji. Što je u njegovom slučaju značilo da mu je zarada bila veća u protuvrijednost novog automobila srednje klase.

Nove ideje

'Sljedećih šest godina pratio sam djelovanje utjecaja te poboljšane vode  na jagode i rezultati su me uvjerili da se radi o tehnologiju koja svoju osnovu ima u fizikalnim principima.

Shvatio sam da se tome ne pridaje dovoljno pažnje i godinu dana sam tražio rješenje da tu tehnologiju informiranja vode populariziram i učinim dostupnom i tako je došlo do Flaške. Dosta sam proučavao teorijske baze o poboljšanoj vodi  pa sam proučavao djela Samuela Hahnemanna, Viktora Schaubergera,Wilhelma Reicha, Jacquesa benvenista i drugih ', objasnio je Maks Vrečko.

Flaška je otišla u svijet

Testna serija Flaške izrađena je 2009. godine i nakon iznimno pozitivnih reakcija konzumenata započela je redovna proizvodnja. Flaška se trenutno distribuira u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Bugarskoj i Španjolskoj i ima 60 tisuća korisnika.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
   oblak24

   Nemojte nasjedati na ovo ljudi.

  • Avatar Zdrava__Krava
   Zdrava__Krava

   Draga shalala! Cijene Flaške su: 0,33l - 189 kuna 0,50l - 211,50 kuna 0,75l - 220,50 kuna

  • Default avatar -
   shalala

   to je na principu informiranih čaša. na žalost razbile su mi se :( jako su skupe. a kolko košta flaška?

  Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.