Eko Miss(ija) bez plastike 26. veljače 2019.

Darko Rundek na koncertima u Beogradu bori se protiv jednokratne plastike

Foto: PR

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Dani Darka Rundeka" održat će se od 1. do 7. ožujka u Domu omladine Beograda (DOB), a publika će moći konzumirati piće isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju.

"Vrlo je bitno: na koncertima u Domu omladine imamo, po prvi put u Srbiji, trajne plastične čaše koje se ne bacaju. Platit će se kaucija za njih, a poslije se vrate ili ih možete ponijeti sa sobom, i koristiti još na 100 koncerta. Trajat će 500 godina, lijepo je iz njih piti, ne mogu se razbiti i lijepo izgledaju", ističe u video poruci Darko Rundek.

Prema riječima Darka Rundeka, time se izbjeglo uobičajeno jednokratno korištenje i potom bacanje "barem 2000, 3000 glupih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, koje su ružne, koje će zagađivati vodu i gnjaviti nas još stoljećima."

Posjetitelji koncerata koji će biti održani u okviru festivala "Dani Darka Rundeka" moći će na nekoliko mjesta u Domu omladine u Beogradu za 100 dinara kaucije dobiti čašu za konzumiranje piva, vode, sokova i drugog pića. Prilikom izlaska iz DOB-a, posjetitelji mogu ponijeti tu čašu kao suvenir ili ju vratiti i dobiti nazad 100 dinara. Manifestacija "Dani Darka Rundeka u Beogradu" bit će održana od 1. do 7 ožujka tijekom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktualne projekte, tako što će održati pet koncerata, međusobno različitih repertoara, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru

  • 1. ožujka 21:00 Darko Rundek & Ekipa Best of - Amerikana
  • 2. ožujka 21:00 Darko Rundek & Ekipa NOVO i zaboravljeno - Amerikana
  • 4. ožujka 21:00 Cul De Sac, free impro experimental - Klub DOB-a
  • 5. ožujka 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa, promocija albuma "Mura Mura" - Velika dvorana DOB-a
  • 7. ožujka 21:00 Rundek Cargo Trio, Plavi avion/Mostovi+ - Velika dvorana DOB-a

Više informacije o koncertima možeš pronaći na Facebook stranici

Možda te zanima... Eko savjet tjedna: Pokrenimo trend povratka pletenih košara Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.