Eko Miss(ija) bez plastike 30. srpnja 2019.

Converse lansirao starke od reciklirane plastike!

Foto: Instagram/Denis Rajčić

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako tražiš novi način kako biti u trendu i uz to pomoći prirodi, Converse ti može pomoći u tome. Nova kolekcija starki "Inicijativa za obnovu" u sklopu asortimana Chuck Taylor napravljena je od korištenih plastičnih boca.

Hypebae prenosi da Converse kroz svoju inicijativu za obnovu želi stvoriti svoju odjeću na inovativniji i održiviji način upotrebom otpada kojeg su potrošači stvorili. 

Prve linije ove strategije su u sklopu Chuck Taylor All Star i Chuck 70. Obje linije održavaju izvorni izgled, ali su njihove gornje strane izrađene korištenjem 100-postotonog recikliranog poliestera koji dolazi iz rabljenih plastičnih boca, a dolaze i s recikliranim poliesterskim vezicama. 

Cipele su izrađene od novorazvijene PET pređe koja oponaša originalno ikonsko pamučno platno, a nude se u raznim bojama koje će biti dostupne kasnije ove sezone, uključujući „Moss Green“, „Ozon Blue“, „Wheat“, „Pale Putty "," Black "i" Jane Stone. "

Ekološke Converse starke predstavljene su na globalnoj razini 5. srpnja, a cijene se kreću u rasponu od 60 do 85 američkih dolara za odrasle i 30 do 40 američkih dolara za djecu. 

Možda te zanima... Koje su ekološke marke kondoma dostupne u Europi i zašto ih koristiti? Eko Možda te zanima... Darko Rundek se pjesmom bori protiv jednokratne plastike! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.