Eko 11. veljače 2020.

Češći odvoz plastične i metalne ambalaže i papira za Zagrepčane

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od sada odvoz otpada jednom tjedno!

Na svojim službenim stranicama, Čistoća Zagreb objavila je da Zagrepčane od 10. veljače očekuje češći odvoz papira, plastične i metalne ambalaže. "Rezultat je to kontinuiranog praćenja i oblikovanja usluga prema potrebama korisnika, ali i sve veće svijesti naših sugrađana o važnosti pravilnog odvajanja otpada", naveli su u priopćenju.

Možda te zanima... Čistoća započela akciju označavanja spremnika za miješani komunalni otpad Eko

"Odvoz otpadnog papira iz plavih spremnika te plastične i metalne ambalaže putem žutih vreća obavljat će se prema novom rasporedu po gradskim četvrtima i mjesnim odborima grada Zagreba, a podjela namjenskih žutih vreća za odlaganje plastične i metalne ambalaže korisnicima bit će usklađena s novim brojem odvoza", objašnjeno je.

Nadalje, za gradske četvrti Donja Dubrava, Sesvete i Donji grad promijenjen je i dan odvoza biootpada radi optimizacije programa. Novi raspored možeš pogledati ovdje ili ga možeš provjeriti pozivom na broj 072 500 400.

Možda te zanima... Na njega se trebamo ugledati: Kamere snimile slona kako baca smeće Eko

Zaključno, Čistoća moli građane za "pridržavanje rasporedima odvoza otpada i obvezi predavanja biorazgradivog, reciklabilnog, problematičnog i glomaznog otpada odvojeno od miješanog komunalnog otpada sukladno propisanim uslugama."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.