Eko 07. studenoga 2019.

Čistoća započela akciju označavanja spremnika za miješani komunalni otpad

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća započela je terensku akciju označavanja svih spremnika za miješani komunalni otpad s UHF RFID (ultra-high frequency radio frequency identification) naljepnicama, u svrhu uspostave digitalne evidencije preuzimanja otpada.

Naljepnica sadrži radiofrekventni čip koji će prilikom pražnjenja evidentirati spremnik povezan s obračunskim mjestom i vrijeme pražnjenja spremnika. Svi spremnici za miješani komunalni otpad na području grada Zagreba bit će označeni, a radnici Čistoće obavit će čipiranje na dan odvoza miješanog komunalnog otpada postupno po programima odvoza, piše na stranicama službenim stranicma Čistoće.
Možda te zanima... Ključne točke zbog kojih razvrstavanje otpada u Zagrebu ne funkcionira Eko

Iz Čistoće su zamolili građane da na dan odvoza miješanog komunalnog otpada ostave spremnike za miješani komunalni otpad na ulici, dok radnici ne prođu i dodijele naljepnicu. Ukoliko do kraja dana spremnik nije označen naljepnicom iz Čistoće mole građane da spremnik vratite natrag na za to predviđeno mjesto (dvorište, smetlarnik i dr.), a označavanje će biti učinjeno u nekom od sljedećih rasporeda odvoza miješanog komunalnog otpada.  Naljepnica će biti znak da je čipiranje obavljeno.

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL


"Evidencija o preuzetom komunalnom otpadu obveza je temeljena na Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom Vlade RH, uz donošenje novog cjenika javne usluge. Svako kućanstvo plaćat će fiksni dio računa, a ostali dio računa ovisit će o broju pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad. Ukoliko će se građani odgovorno ponašati i odvajati otpad, miješanog komunalnog otpada trebalo bi biti značajno manje", objasnilu su iz Zagrebačkog holdinga iz podružnice Čistoće.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.