Eko 28. veljače 2020.

Bravo za Umag! Odlučili su izbaciti jednokratnu plastiku!

Foto: Službene stranice Grada Umaga
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon Medulina, Rovinja i Pule i umaška je gradska uprava iz upotrebe izbacila plastične čaše i boce.

"Grad Umag, ekološki je osviješten grad, koji već niz godina provodi akcije u smjeru promoviranja ekologije, održivog gospodarenja otpadom i ekološkog osvješćivanja zajednice. Umag kontinuirano provodi razne projekte i akcije u smjeru ekološke zaštite grada, stoga je kao logičan slijed mjera u vidu zaštite okoliša, upravo pokrenuo još jednu akciju u smjeru odbacivanja iz uporabe jednokratne plastike", objavljeno je na službenim stranicama grada Umaga. 

Možda te zanima... 'Recikliranje plastike s otrovnim olovom je opasno za ljudsko zdravlje' Eko

S ciljem poticanja zaštite okoliša i sprječavanja nastanka plastičnog otpada svaki je djelatnik na dar dobio staklenu bocu, s neoprenskom navlakom koja osim za zaštitu služi i kao toplinski izolator. 

"Time je odbačena uporaba plastičnih boca i čaša u umaškoj Gradskoj upravi, čime će njeni djelatnici predstavljati odličan primjer ostalim sugrađanima našeg prekrasnog grada te im dati motivaciju u smanjenju korištenja jednokratne plastike. Hvala našim djelatnicima kao i svim sugrađanima koji svakodnevno daju svoj doprinos u stvaranju boljeg, ljepšeg i zdravijeg grada Umag", zaključili su.

Podsjetimo, kao prva jedinica lokalne samouprave istu je odluku donijela uprava grada Medulina u lipnju prošle godine. Nakon Medulina, Rovinj je također odlučio izbaciti uporabu jednokratne plastike, 20. siječnja gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, na svojem je Facebook profilu objavio odluku o prestanku konzumiranja pakirane vode, a 26. siječnja isto je učinila i gradska uprava Pule.

Možda te zanima... IKEA Hrvatska iz svoje ponude ukinula jednokratne plastične proizvode Eko
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.