Eko Miss(ija) bez plastike 29. svibnja 2019.

Adidas ulaže u obrazovanje o problemu plastike u oceanima

Foto: Adidas

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Adidas Running najavio je nove aktivnosti povodom obilježavanja Dana oceana, 8. lipnja. Ove je godine cilj prikupiti čak 1,5 milijuna USD za nastavak ulaganja u obrazovanje budućih generacija o problemu onečišćenja oceana plastikom.

Podsjetimo, 2018. godine gotovo milijun trkača trčalo je u globalnoj akciji "Run For The Oceans", a prikupljenih milijun dolara pomogli su u uključivanju 100 000 mladih i njihovih obitelji iz obalnih područja pogođenim plastičnim zagađenjem u program Parley Ocean School. Rezultat ovog partnerstva je pet milijuna pari cipela izrađenih od reciklirane plastike izvađene iz oceana.

Kampanja će ove godine obuhvatiti još više trkača na još više lokacija diljem planeta. Kroz uključivanje sve više mladih i poticanje dugoročnih promjena, platforma će postati digitalni kurikulum koji djecu u školama opskrbljuje vještinama, alatima i znanjem potrebnim za zaštitu oceana. Također, djelovat će kao digitalni prostor u kojem će se mladi moći okupljati, razmjenjivati ideje i dobiti pristup događajima, mentorima i alatima. Prijave za platformu Parley Youth Activist otvaraju se na Svjetski dan oceana (8. lipnja).

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Svi trkači koji se žele pridružiti pokretu "Run for the Oceans" mogu to učiniti od 8. do 16. lipnja, a utrke se mogu pratiti putem aplikacije Runtastic. Za svaki pretrčani kilometar, adidas će donirati 1 USD za Parley Ocean School. Svi koji žele sudjelovati mogu postati dio ekipe i priključiti se adidas Runnersima koji će za vrijeme trajanja kampanje svakim korakom registriranim Runtastic aplikacijom prikupljati novac koji će pomoći da se počisti plastika iz oceana.

Možda te zanima... Adidas plutajuću plastiku iz oceana koristi za izradu tenisica Eko

Svi zainteresirani za ovu hvalevrijednu inicijativu mogu se registrirati na adidas Runners stranicama i započeti novu sportsku pustolovinu, a na istoj web adresi se može skinuti i Runtastic aplikacija. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.