Eko 13. srpnja 2021.

6 malih divno uređenih balkona, inspiriraj se i uredi vlastitu oazu

Foto: shutterstock Jastuci, cvijeće i lampice učint će balkon pravom malom oazom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Balkon ili vrt mogu biti savršen bijeg od užurbane svakodnevice, a uz nekoliko odličnih ideja za uređenje ljetnog kutka stvorit ćeš pravu oazu mira

Tijekom toplijih mjeseci posebno cijenimo vrijeme provedeno izvan doma. Iako nas ljetni dani mame u planine ili na šetnje uz plažu, za posjet prirodi ne moramo otići dalje od vlastitog balkona ili vrta, pogotovo ako smo od tog posebnog prostora napravili pravu malu oazu. Ako još nemaš svoj ljetni kutak na otvorenom, neka ovo bude tvoj poticaj da vikend koji dolazi iskoristiš za potpunu transformaciju balkona ili vrta. 

Kombinacija udobne fotelje ili dvosjeda, strateški postavljenih lampica i raskošnih biljki potpuno ćeš promijeniti izgled svakog balkona. Ako nemaš potreban namještaj, poslužit će i jedan veliki te nekoliko manjih jastuka te male drvene kutije umjesto stola. 

Svakako pripazi ako za uređenje balkona ili vrta koristiš tkanine koje nisu otporne na kišu i ostale vremenske uvijete. Takve ukrase pospremi u kuću nakon korištenja, a ako želiš bezbrižno uživati na balkonu tijekom cijele godine, odaberi namještaj koji je namijenjen za vanjsku uporabu. 

Balkon uistinu ne mora biti velik kako bi od njega napravila mjesto na kojem ćeš uživati u omiljenoj knjizi ili ispijanju jutarnje kave. Dovoljan je tek mali kutak u koji možeš smjestiti udobnu fotelju i mali stolić na koji ćeš odložiti šalicu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌻 (@mel_wel)

Ako ćeš vrijeme na balkonu ili u vrtu provoditi najviše u večernjim satima, ne zaboravi na rasvjetu. Sitne, ali i nešto veće lampice daju posebno romantičan ugođaj i jednako će dobro izgledati na malom balkonu ili razvučene uzduž vrta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SA Property (@saproperty)

Prednost uređenja vrta je što možeš stvoriti mjesto namijenjeno samo vrtlarenju. Svi alati potrebni za održavanje vrta mogu poslužiti i kao ukras, a sigurno ćeš posebno uživati ako si okružena plodovima svog rada.

Još jedan dobar savjet je održati paletu boja koje koristiš za uređenje balkona ili vrta što jednostavnijom. Tako ćeš se u svojoj ljetnoj oazi mira u potpunosti opustiti, a zelenilo biljaka će više doći do izražaja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Radan (@mica_r__)

Nadamo se da uz ove inspirativne ideje i male trikove već možeš zamisliti svoj balkon ili vrt u potpuno novom ruhu. 

Možda te zanima... 15 kućnih biljaka koje uklanjaju štetne tvari iz zraka Zdravlje

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.