Eko 22. travnja 2015.

4 eko navike Ive Šulentić

Iva_Sulentic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iva Šulentić televizijska i radijska voditeljica koja trenutno vodi popularni show The Voice na HRT-u, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja otkrila je svoje svakodnevne navike kojima nastoji doprinijeti očuvanju jedinog mjesta za život koje imamo

Iva je od veljače 2014. ambasadorica kampanje 'Dislajkam mržnju - NE govoru mržnje na Internetu', pokrenutu od strane Vijeća Europe.

Reciklira

"Trudim se oko recikliranja otpada iako nisam uvijek na visini zadatka. Ali, redovito odnosim plastične boce na za to predviđeno mjesto , kao i potrošene baterije", objašnjava Iva.

Vozi bicikl

Često prijevozno sredstvo koje Iva upotrebljava je bicikl. Rekla je da će razmisliti i o kupnji električnog automobila.

Kupuje kozmetiku koja nije testirana na životinjama

"Cilj mi je bio da mi sva kozmetika bude organskog podrijetla, ali nisam uspjela jer s tom vrstom kozmetike nisam postigla učinak na koji sam navikla. U mojoj kupaonici ima raznih vrsta kozmetičkih proizvoda, među kojima i organske, ali uvijek pazim da proizvodi koje koristim nisu testirani na životinjama", objašnjava Iva.

Savjesna i na putovanjima

Zbog prirode posla Iva često putuje i boravi u hotelima: "Ako boravim u hotelu dulje od jednog dana nikada ne tražim da mi mijenjaju plahte i ručnike svaki dan jer je to zaista suvišno. Smatram da je važno osvijestiti koliko takve svakodnevne radnje onečišćuju okoliš. Konkretno u ovom slučaju prekomjerna uporaba deterdženta i električne energije potrebnih za pranje rublja."

Pročitaj intervju s Adrijanom P. Kezeleom o budućnosti Zemlje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.