Dijeta 01. ožujka 2010.

Zbogom gaziranim sokovima

Raseta-Naranca
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za gazirane sokove više nema mjesta u Borisovom životu. Otkako slijedi program mršavljenja zamijenio ih je voćnim sokovima koje si sam priprema: svježim sokom naranče, limuna i grejpa, te prirodno konzerviranim Biotta sokovima od voća i povrća iz organskog uzgoja

Prije nego se uključio u program "Mršavimo zajedno" Boris je pio dosta gaziranih sokova, a otkako mršavi, kaže, nije popio ni jedan. Zamijenio ih je prirodnim sokovima koji su dio su njegovog jelovnika kojeg mu je sastavila nutricionistica.

"Jako volim iscijediti sok od naranče, a nakon treninga kupim u supermarketu svježe iscijeđeni sok od naranče ili limuna i popijem kako bih zaustavio glad. Nekad si iscijedim i grejp", kaže Boris i u šali dodaje da voli i sok od šljiva koje se ispeku pa se zove rakija ili sok od pšenice koji se zove viski.

Kako ne bi svaki put morao cijediti voće da bi dobio prirodan sok, tvrtka Pretti, uvoznik švicarskih Biotta sokova, poklonila mu je paket sokova napravljenih od voća i povrća iz organskog uzgoja

Zahvaljujući kvaliteti voća i povrća i kontroliranoj preradi, u Biotta sokovima sačuvan je okus i pun sadržaj vitalnih tvari i vitamina. Potpuno su prirodni, a ne koncentrati razrijeđeni vodom. Trajnost im je osigurana specijalnim postupcima proizvodnje i punjenja, bez dužeg grijanja i dodavanja sredstava za konzerviranje. Zato imaju prirodniji okus od ostalih povrtnih i voćnih sokova. Mogu se kupiti u 17 različitih okusa, a često se koriste u detoksikacijskim kurama i kao podrška mršavljenju, pa čak i u nekim prirodnim terapijama.

"Biottini sokovi su odlični. Najviše volim onaj od jabuka, banana i drugog voća, a povrtni mi se najmanje sviđa", komentira Boris.

Rezultat njegovih novih navika je i to da ga kolegice s posla u posljednje vrijeme zovu "žgoljo" i "grančica", a jutros su ga, kaže, na vratima pozdravili riječima: "Gdje si, suhi!"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.