Dijeta 30. prosinca 2014.

3,3 kilograma manje u samo 12 sati!

Vag-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada staješ na vagu ponekad se neugodno iznenadiš rezultatom, ali nemoj paničariti. Tjelesna masa u jednom danu može oscilirati otprilike od 2 do 3 kilograma. Nutricionistica Alexandra Caspero napravila je mali eksperiment i vagala se svakih sat vremena kroz 12 sati. Doznaj koliko je kilograma više ili manje pokazivala vaga u samo 12 sati

3,3 kilograma u 12 sati

Alexandra Caspero vagala se svakih sat vremena u periodu od 12 sati i bilježila kako se osjeća i broj kilograma koje je pokazivala vaga. U 5 ujutro prije jutarnje nužde vaga je pokazivala 60 kilograma, nutricionistica se osjeća naduto jer je večer prije pila vino i jela čokoladu i tjesteninu. Samo sat vremena poslije, nakon mokrenja vaga pokazuje 300 grama manje.

U 8 ujutro nakon velike čaše vode Alexandra ponovno ima skoro 60 kilograma. Nakon 75 minuta yoge nutricionistica je izgubila pola kilograma i osjeća se 'mršavije' i puno energije te odlazi trčati. Nakon trčanja lakša je još za 200 grama. Nakon sat vremena vaga pokazuje opet početnih 60 kilograma iako Alexandra nije niti jela niti pila te se osjeća 'lakše' i hlače joj komotnije stoje.

Neposredno nakon doručka od ananasa i zobene kaše te čaja i dvije čaše vode nutricionistici vaga pokazuje 200 grama manje od posljednjeg vaganja. Sat vremena nakon doručka i pijenja čaja i vode vaga pokazuje čak 61 kilogram. Iako je u posljednjih sat vremena bila aktivna u kući vaga pokazuje 61,2 kilograma. Neposredno poslije ručka nutricionistici vaga pokazuje 62 kilograma, što je čak 2 kilograma više od prve jutarnje težine. 

Sat vremena poslije ručka Alexandrina vaga pokazuje čak 62,5 kilograma, a u proteklih sat vremena nije ništa jela ni pila. Nakon večere vaga pokazuje 62,6 kilograma. Prije spavanja Alexandrina težina pada na 62,2 kilograma. Njezin mali eksperiment je pokazao da joj se u samo 12 sati težina promijenila za čak 3,3 kilograma.

Više o eksperimentu nutricionistice Alexandre doznaj ovdje.

Komentar stručnjaka

Nutricionistica Mirja Jošić, dipl.ing. objasnila je dnevnu oscilaciju tjelesne mase: ''Tjelesna masa u jednom danu može oscilirati otprilike od 2 do 3 kilograma, a glavni razlog tih oscilacija je voda. Na našu tjelesnu masu utječe koliko smo jeli, pili, jesmo li ispraznili mjehur i crijeva, znojimo li se i slično. Najnižu tjelesnu masu imamo ujutro nakon prospavane noći tijekom koje nismo ništa jeli i pili, a normalnim procesima disanja smo gubili vodu. Tijekom dana tjelesna masa raste. Dodatni porast na kilaži može se osjetiti zbog nakupljanja vode kod višeg unosa soli i šećera, u slučaju konstipacije te kao posljedica djelovanja hormona u PMS-u. Zbog toga se višekratno vaganje tijekom dana ne preporučuje. Dovoljno je vagati se nekoliko puta tjedno ili čak i rjeđe, ujutro, bez odjeće i nakon pražnjenja mjehura, a prije doručka.''

Doznaj top dijete 2014. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.