Dijeta 10. veljače 2015.

Vitka za 22 dana uz Beyonce dijetu

Bey-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Beyoncé je u suradnji sa svojim trenerom Marcom Borgesom osnovala kompaniju koja dostavlja zdrava veganska jela. Kompanija se zove 22 Days Nutrition prema uvjerenju da je potrebno 22 dana za raskidanje s lošim prehrambenim navikama. Sva su jela sto posto biljna i organski uzgojena. Doznaj kako Beyoncé održava vitku liniju svojim 22-dnevnim programom

Bez GMO-a

Nijedan sastojak ne sadrži GMO, gluten, soju i mliječne proizvode, a isporučuju se jednom tjedno. Tko naruči hranu od Beyoncé, dobije tjednu zalihu biljnih jela koja samo treba podgrijati. Tri varijante narudžbi obuhvaćaju jedno, dva ili tri dnevna jela za sedam dana. Jela koja nudi 34-godišnja pjevačica uključuju zdjelu sezama, kupusa i leće, tjesteninu ratatouille s pestom, prženu rižu s curryjem i povrćem i kruh za doručak od badema i borovnice.

Od piletine do veganstva

Beyoncé nije uvijek bila pobornica biljne hrane. Jednom je tijekom turneje po UK naručila piletinu u iznosu od 1800 eura od lanca brze hrane Nando's. Narudžba je ipak bila većinom veganska, ako izuzmemo 58 porcija pilećih krilaca. Priklonila se veganstvu 2013. kad je sa suprugom JayZ-om provela 22-dnevnu dijetu i, kao što kaže, 'resetirala svoje prehrambene navike'. Od tada se trudi u svoj jelovnik uvrstiti što više biljnih namirnica. 'Dovoljno je pokušati. Ako ja to mogu, može svatko', rekla je Beyoncé, pripisavši zasluge za ovaj poslovni pothvat svom treneru Borgesu. Doznaj koji slavni osim Beyoncé mršave s veganskom dijetom.

Dijeta bogata dijetalnim vlaknima

'Svi znamo važnost i vrijednost biljne hrane, ali smo upali u zamku loših navika koje podrivaju naše blagostanje', nadovezao se Borges. 'Beyoncéin program dostave olakšava ljudima da unaprijede svoje navike i prijeđu na zdravu i ukusnu biljnu hranu.' Veganstvo je oblik vegetarijanstva koji pored mesa isključuje sve namirnice životinjskog porijekla kao što su mlijeko, jogurt, sir i jaja. Uz vegansku prehranu preporučuju se vitaminski i mineralni dodaci prehrani radi opskrbe hranjivim tvarima kojima biljna hrana oskudijeva.

Prednosti veganske dijete su što ne sadrži zasićene masnoće i kolesterol koji danas obiluju u klasičnoj prehrani pa je dijeta ujedno i preventivna, ali i kurativa u liječenju bolesti srca i krvnih žila. Također dijeta je bogata dijetalnim vlaknima što utječe na reguliranje probave i dodatno pomaže u snižavanju visokog kolesterola.

Potraži više o veganskoj dijeti i primjer jelovnika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.