Dijeta 09. rujna 2020.

Suvišne toksine iz tijela izbaci pomoću ova tri sjajna pića

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Detoksikacija ne mora biti nešto što je detaljno koordinirano te isplanirano unaprijed. Ako tražiš jednostavan način kako ju provesti te time izbaciti suvišne toksine iz tijela probaj s ova tri napitka!

Uz manju količinu zdravog limunovog soka, koji je glavni sastojak u ovim pićima, sve što ti je dalje potrebno za njihovu izradu su šalica vruće vode i drugi sastojak po želji bilo da je riječ o vatrenom đumbiru, oštrom okusu šipka ili svježoj menti. 

Limun i menta

Menta ne samo da je prirodno antimikrobno sredstvo koje pomaže tvojoj oralnoj higijeni, ona ti ponekad pomaže i obuzdati žudnju za nezdravom hranom te poboljšava probavu što u konačnici pomaže s gubitkom kilograma.

Možda te zanima... Metabolizam ubrzaj lanom i breskvama, a ne zaboravi ni čaj od mente Hrana

Stoga, kako bi napravila ovaj napitak, prelij nekoliko listova mente s kipućom vodom te dodaj svježe iscijeđen sok od limuna i uživaj u osvježavajućem okusu!

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Limun i šipak

Nar ili šipak nije samo ukusan i lijep za gledati, on ujedno ima i snažne nutritivne dobrobiti za ljudsko tijelo. Njegova antioksidativna moć tri je puta veća od one zelenoga čaja i crnoga vina, a ako ga dodaš u svoju svakodnevnu prehranu iskoristiti možeš i njegove protuupalna svojstva.

Možda te zanima... Čudesni šipak: Jača imunitet, čisti krv i pomaže kod bubrežnih kamenaca Hrana

Kako bi pripremila ovaj napitak u šaku uzmi manju količinu sjemenki nara i stavi ih na dno šalice. Nježno ih razbij žlicom ili vilicom, zatim dodaj kipuću vodu i sve to 'začini' sokom od limuna.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Limun i đumbir

Đumbir je superhrana koja ima beskrajan popis zdravstvenih blagodati, uključujući protuupalna svojstva i jačanje imunološkog sustava. Gingerol u đumbiru također je bioaktivan lijek koji ima antioksidativna svojstva te je odličan saveznik u borbi protiv gripe.

Možda te zanima... Limunada s kurkumom i đumbirom olakšava probavu i djeluje protuupalno Hrana

Kako bi napravila ovaj napitak jednostavno očisti i nasjeckaj malo đumbira, oko jedan centimetar i stavi ga u šalicu. Prelij ga kipućom vodom i zatim iscijedi sok polovice limuna te uživaj u zaista jedinstvenom okusu, prenosi PopSugar!

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.