Dijeta 22. ožujka 2010.

Proljetni sklekovi za top formu

Boris-Bundek
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Boris je s dolaskom proljeća zasukao rukave i pojačao treninge u teretani, a dolazak toplijeg vremena i pauzu na poslu iskoristio je za sportski izlazak na Bundek gdje je otrčao nekoliko krugova oko jezera, nahranio labudove i napravio nekoliko sklekova

'Dugotrajno brzo hodanje uvijek mi je pomagalo kod skidanja kila, masnoće se tope s cijelog tijela, a utezi i vježbe koje sam naučio na treninzima pomoći će mi u razvijanju muskulature i jačanju mišića. Pokušat ću ravnopravno vježbati sve mišićne skupine, od listova do ramena, kako bih očvrsnuo po cijelom tijelu'.

'Utege ću nositi u rukama dok radim krugove po Jarunu ili Bundeku, a onda na svaki kilometar raditi vježbe za pojedine mišiće, moram to još dogovoriti s trenerom. Na Sljeme idem vikendom, subotom ili nedjeljom, u principu kanim kupiti i bicikl, pa ću možda i na posao dolaziti s njim, ali to je 10 km - od Španskog do redakcije - pa to još nisam siguran, ispričao nam je Boris svoje proljetne planove.

Saznaj zašto radoholičari poput Borisa teže mršave...

Mišljenje trenera

Borisov osobni fitness trener Domagoj Jug-Dujaković komentirao je Borisov napredak u posljednja dva tjedna i preporučio mu kao nadopunu treninga vježbanje na otvorenom.

'U posljednje vrijeme, točnije zadnja dva tjedna podigli smo još malo više intenzitet treninga, Boris je sada u daleko boljoj formi nego kada smo krenuli sa treninzima što i on sam na sebi osjeti, u petak je odradio i svoj prvi H.I.I.T trening odnosno ''High-intensity interval training'' što je odlična stvar jer je to jako naporan i fizički zahtjevan trening ,a sada ćemo sve više primjenjivati i tu metodu treninga'.

'Boris mi je spomenuo to da voli boraviti u prirodi,i uz sve treninge koje imamo svakako da ću mu savjetovati i neke vježbe koje će moći odraditi u danima pauze, to će biti treninzi manjeg intenziteta, što znači da će u planu imati duže šetnje i neke vježbe koje će raditi na trim stazi na Jarunu jer mu je to jako blizu'.

'Na Jarunu ima jako puno mjesta za vježbanje kao i dva veća poligona, koji imaju mjesto za izvođenje zgibova, sklekova, trbušnjaka, leđnjaka, sklekova na razboju uz šetnju. To će biti idealna nadopuna vježbama u teretani, gdje naglašavam da je to samo nadopuna, jer osnova svega je vježbanje u teretani', objasnio je Domagoj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.