Dijeta 08. veljače 2010.

Pravila zdravog mršavljenja

Ines
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledaj naš video i saznaj koje su najveće greške u prehrani koje su dovele Ines do problema s viškom kilograma, nauči koje su tajne zdrave i balansirane prehrane, te koliko međuobroka i obroka dnevno preporučuje nutricionistica Sandra Krstev Barać

Nutricionistica Sandra Krstev Barać je u razgovoru s Ines otkrila u čemu griješi naša prva sudionica projekta ''Mršavimo zajedno''. Glavna Inesina boljka je doručak, tj. nedostatak vremena za taj, po mišljenju nutricionista najvažniji obrok u danu.

Pročitaj sve o projektu ''Mršavimo zajedno''...

'Pokazalo se da ljudi koji redovito doručkuju puno lakše održavaju tjelesnu masu, i postižu puno bolje rezultate na fakultetu i na poslu. Zbog toga ćeš morati uvesti doručak i to je navika koju bez pogovora moraš usvojiti', upozorila je Sandra.

Koliko vode piti dnevno?

Druga Inesina loša navika koja se nikako ne sviđa našoj nutricionistici je premali unos tekućine.

'Tekućina je vrlo važna jer odstranjuje štetne tvari iz našeg organizma i ona je vrlo bitan dio kvalitetnog mršavljenja', objasnila je Sandra.

'Dvije do dvije i pol litre tekućine dnevno je općenita preporuka, a to može biti voda, ali mogu biti i nezaslađeni biljni čajevi'.

Izračunaj koliko ti je dnevno potrebno vode s obzirom na tjelesnu težinu...

Ines, zaboravila si međuobroke!

Sandri se nikako nije svidjelo što Ines ima dva do tri obilnija obroka, a uopće nema međuobroke. Savjetovala joj je da u prehranu uvede tri manja obroka i dva međuobroka. Međuobroci bi trebali biti praktični poput jogurta, krekera ili voća.

Prijeđimo na dobre navike...

Ono što se Sandri svidjelo je to što Ines izbjegava nepoželjne namirnice poput grickalica, slatkiša i fast fooda.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.