Dijeta 23. svibnja 2012.

Vježbam nakon osam godina pauze!

Nikolina1_2
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikolina nekoliko puta tjedno vježba u First Fitness&Squashtower centru pod stručnim okom svog osobnog trenera Dominika Bezaka koji je za nju osmislio kružni trening bez puno pauza, a upravo ovakav oblik treninga omogućiti će joj da lagano podigne aerobni kapacitet i postigne optimalne rezultate u mršavljenju

Treninzi su teški jer nisam vježbala osam godina

'Uglavnom mi odgovara treniranje "crossfit programom", što znači konstantno izmjenjivanje kardio vježbi (na biciklu, orbitreku, steperu i traci) u kombinaciji sa vježbama s vlastitim tijelom i na ostalim spravama. Crossfit je baziran na kraćim, intenzivnim i raznolikim treninzima. Treninzi su ponekad doista teški, posebno neke vježbe i posebno meni koja nisam vježbala 8 godina'.

No, to sam i očekivala. Svjesna sam kako sve što sam ''nabila'' u i na sebe moram mukotrpnim, konstantnim i teškim vježbama polako skidati. To uistinu nije lako. U početku su me jako boljeli mišići pa sam par puta gasila vatru kojom tableticom protiv bolova. I sada me nakon treninga, kada radimo drugu grupu mišića koja je spavala, zna boljeti no to nije više onako jako. I tada sam vesela jer IMAM JOŠ MIŠIĆE!

'Nakon treninga se osjećam malo umorno (s crvenilom u licu), no sretno i zadovoljno. A potom cijeli dan opušteno! A i psihički sam nakon treninga nekako puno odlučnija. Sada sam svjesna i vidim prema sebi kako je najbolje trenirati odmah ujutro kako bismo probudili organizam-metabolizam i bili poletni cijeli dan. To su moji prvi rezultati koji su najvidljiviji, a osjećam i vidim kako su mi se mišići natkoljenice blago oblikovali te sam malo smršavila. Cilj treniranja mi je uz skidanje kilograma, postići kondiciju i naviku odlaženja na treninge tri puta tjedno. Definitivno sam odlučila kako ću i nakon programa Zdrave Krave obavezno nastaviti s treninzima. Sada ću barem naučiti pravilno koristiti sve sprave u dvorani, kao i samostalno vježbati', odlučna je Nikolina koja vježba u adidas trenirci i tenisicama.

Mišljenje Nikolininog osobnog trenera Dominika Bezaka

Nikolina je jako pozitivna i vedra osoba puna želje za vježbanjem, pa tako i volje za ostvarenjem dobrih rezultata. Takav stav uvelike pomaže kod vježbanja pa tako i treneru olakšava posao, jer motivaciju za treningom nije lako ostvariti, barem ne duže vrijeme. S obzirom da sam joj pripremio kružni trening moći će trenirati bez previše pauza što će joj omogućiti da lagano podiže aerobni kapacitet. Vježbe se stalno izmjenjuju i na taj način smo izbjegli monotoniju. Nikolina je jako dobro prihvatila takav oblik treniranja.

Kao što je i sama otkrila, duže vrijeme nije se bavila nikakvim fizičkim aktivnostima. Već na prvim trenizima vidjelo se kako je u teretanu došla slabije fizičke spreme, imala je niski nivo aerobnog kapaciteta (loša fizička kondicija). No, polako uz treninge dolazimo do sve bolje i bolje kondicije. Za dalje planiram nastaviti sa kružnim treninzima, ali ćemo ubaciti malo više aerobnih vježbi poput bicikla, orbitreka ili pokretne trake.

Nikolinine bolne točke

Dominik je otkrio i kakve rezultate očekuje od Nikoline.

Nikolinina bolna točka je višak masnog tkivai slabija kondicijska sprema. S obzirom da je Nikolina osoba izrazitoveselog duha, sve ćemo bolne točke prebroditi vrlo lagano.

Moja očekivanja su nekoliko kilograma dolje te popraviti Nikolinin aerobni kapacitet. Recimo da može bez pauze trčati 30 minuta. Na kraju projekta očekujem takvu kondiciju kod Nikoline tako da je niti prehlada neće moći uhvatiti', kažeNikolinin trener Dominik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.