Dijeta 10. prosinca 2013.

Pet Lidinih vježbi za 10 cm uži struk

Usprava
1/10
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti vježbe pomoću kojih je Lida uz propisani dijetni jelovnik u samo 7 tjedana smršavjela čak osam kilograma i izgubila 10 centimetara u struku. Kontroliranim kardio vježbama osnažili smo Lidin kardio-vaskularni sustav, a potom i istopili kilograme te ciljanim vježbama na reformeru ojačali mišiće cijelog tijela koji će Lidi pomoći da kroz svakodnevne aktivnosti i napore ostane u formi i bez ozljeda

Osim što je skinula kilograme, Lida je također ojačala mišiće trupa, koji su nužni za zdravlje kralježnice. Lida je svojom upornošću i predanošću dovela svoj duh i tijelo na pravi put prema dugotrajnom, zdravom i sretnom životu.

Rolanje kukova na reformeru

Zadržavajući pete na 'bar-u' reformera u paralelnoj poziciji širine kukova, Lida diže kralježnicu iz ležeće pozicije do visine u kojoj je kralježnica neutralna, a kukovi izbačeni. Opružajući koljena Lida odguruje pokretnu podlogu, spuštajući zdjelicu istovremeno da bi zadržala ravnu liniju tijela od ramenog obruča do peta. Zadržavajući čvrstu muskulaturu i savijajući koljena, Lida se vraća u gornju poziciju te potom spušta kralježnicu u ležeći položaj na reformeru. Vježba se ponavlja deset puta. Ovom vježbom je Lida angažirala i učvrstila mišiće cijelog trbušnog zida, kao i zdjeličnog dna. Također je uz kompletan angažman nogu, učvrstila mišiće stražnjice.

Rotacija kralježnice na koljenima, na reformeru

Klečeći na pokretnoj podlozi reformera u širini kukova i držeći 'strep' u rukama ispred prsa Lida drži kralježnicu i zdjelicu stabilnima. Zadržavajući zdjelicu stabilnom i održavajući balans, Lida rotira kralježnicu i pomiče pokretnu podlogu te potom vraća u početni položaj. Lida je ovom vježbom mobilizirala kralježnicu, radila na uspravnom i pravilnom držanju, a da bi održala balans ojačali su mišići trbušnog zida, zdjelice i nogu. Vježba se ponavlja po pet puta sa svake strane.

Potisak u stranu u čučnju plus biceps na reformeru

Lida je u čučnju širine kukova na reformeru s jednom nogom na pokretnoj, a drugom na stabilnoj podlozi reformera. Potiskujući obje noge jednakom snagom i zadržavajući zdjelicu i kralježnicu stabilnima, Lida odguruje pokretnu podlogu reformera i istovremeno savija ruke u laktovima privlačeći toning balls ramenima kako bi angažirala bicepse. Lida je ovom vježbom ojačala i unutrašnju i vanjsku stranu bedra nogu te mišiće stražnjice, a dodanim toning balls-ima ojačala mišiće ruku, ali i mišiće leđa. Vježba se ponavlja deset puta u svaku stranu.

Sirena na kutiji, na reformeru

Lida je na boku na kutiji reformera i gornjom nogom se pridržavajući za 'strep' za noge, zadržavajući ravnu liniju tijela od pete do ramena. Lida savija kralježnicu prema gore pazeći da ne pada ni prema naprijed ni prema nazad, zadržavajući donji dio tijela stabilnim. Ova vježba ojačava sve mišiće trbuha i mišiće leđa. Vježba se ponavlja po 10 puta na svaku stranu.

Podizanje i spuštanje nogu sa 'strepovima' na reformeru

Lida je u ležećem položaju na reformeru i sa 'strepovima' na stopalima opruženih nogu u okomitom položaju na zdjelicu i podlogu. Potiskujući noge od tijela Lida pomiče pokretnu podlogu reformera pritom pazeći da zdjelica ostane stabilna. Lida je ovom vježbom, osim što je jačala mišiće trbuha da bi zadržala stabilnost zdjelice, također kroz pokret ojačala mišiće kuka i angažirala mišiće stražnjeg i unutarnjeg dijela nogu. Vježbu treba ponoviti 10 puta.

Kako je Lida vježbala i gubila kilograme iz tjedna u tjedan pročitaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.