Dijeta Zdrava i vitka bez gladovanja 16. srpnja 2018.

Dijeta s tjesteninom - ovo istraživanje kaže da može!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon godina i godina 'demoniziranja' ugljikohidrata, javila se studija koja ostvaruje snove svih ljubitelja tjestenine - tjestenina nije loša za mršavljenje i dio je zdrave i uravnotežene prehrane, saznajemo s Cosmopolitana.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Nutrition & Diabetes, a rezultati su pokazali kako će tjestenina prije biti dobra za tvoj struk, nego što će te udebljati. 

Iako, treba napomenuti kako je ovo istraživanje provedeno u Institutu Neuromed u Pozzilli u Italiji, a Talijani su kraljevi tjestenine!

Istraživale su se prehrambene navike i BMI (indeksi tjelesne mase) kod više od 23 000 ljudi iz dvije različite talijanske regije i nije se pronašla niti jedna poveznica između konzumiranja tjestenine i nakupljanja kilograma. A kod onih koji su ju jeli redovito, ali umjereno, imali su manji opseg struka kao i omjer struka i bokova

George Pounis, jedan od autora istraživanja rekao je kako "Analizom antropometrijskih podataka ispitanika i njihovih prehrambenih navika, uvidjeli smo da konzumacija tjestenine, suprotno od onog što mnogi misle, nije povezana s povećanom tjelesnom masom, prije će biti upravo suprotno".

Možda te zanima... Obožavatelji tjestenine su zdraviji i unose manje masti, kaže novo istraživanje Hrana Možda te zanima... Kako odabrati zdravu tjesteninu plus recept za špagete kojima nitko neće odoljeti Hrana

"Naši su podaci pokazali kako uživanje u tjestenini sukladno potrebama individualca pomaže zdravom indeksu, manjem opsegu struka i omjera između struka i bokova", dodao je. 

Ipak, ovo ne znači da se sad možeš svaki dan 'prežderavati' lazanjama i pecivima, jer je ključ u umjerenosti. Kako tjestenina ne bi ostavljala posljedice na tvoje tijelo, tjesteninu je najbolje jesti u sklopu mediteranske dijete, koja podrazumijeva puno zdravih masti poput maslinovog ulja te povrća i ribe

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.