Dijeta 15. svibnja 2024.

Oprah se ispričala jer je godinama promovirala 'kulturu dijete': "Svjesna sam što sam napravila i sada to želim ispraviti"

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oprah Winfrey (70) uvijek je otvoreno govorila o svojoj borbi s kilogramima, ali priznala je da je ipak napravila jednu veliku grešku.

Oprah Winfrey priznala je da je imala ulogu u promoviranju "kulture dijete" tijekom svoje karijere i da najviše žali što je snimala emisije o dijetama tijekom 1980-ih. Iako nikada nije skrivala svoju borbu s kilogramima, rekla je da je ismijavanje njezine težine bio nacionalni sport više od 20 godina, piše Sky News

"Želim priznati da sam sudjelovala u održavanju 'kulture dijete' kroz svoje platforme, časopise i talk show dugih 25 godina. Dala sam veliki doprinos tome. Ne mogu vam reći koliko sam emisija o mršavljenju i 'makeoverima' (preobrazbama) napravila, a one su bile zaštitni znak mojeg rada na televiziji", rekla je Oprah u četvrtak na događanju u organizaciji Weight Watchersa. "Svjesna sam onoga što sam napravila i sada to želim ispraviti".

Možda te zanima... Oprah: "Prestanite posramljivati ljude koji uzimaju Ozempic za mršavljenje" Dijeta

Najviše žali zbog jedne epizode

Tijekom jedne epizode The Oprah Winfrey Show-a iz 1988. Oprah je na pozornicu postavila vagon masti kako bi dočarala koliko je težine izgubila pomoću tekuće dijete i vježbanja. Rekla je da se izgladnjivala mjesecima na toj tekućoj dijeti i da je time postavila standarde koje nitko, pa ni ona sama, nije mogao slijediti. Već idućeg dana je nakon te dijete počela dobivati na težini. 

Oprah je 2015. postala članica upravnog odbora Weight Watchersa, ali je u veljači napustila tu organizaciju. U prosincu 2023. priznala je da je koristila lijek za mršavljenje, nakon što je prethodno obećala da nikada neće koristiti Ozempic ili sličan lijek jer su oni "lakši izlaz". Oprah je tijekom posljednjih mjeseci izgubila više od 18 kg, što je dovelo do nagađanja da je možda koristila lijek za mršavljenje kao pomoć.

U jednom trenutku imala je 107,5 kg, što je bila njezina najveća težina, ali njezina trenutna težina je nepoznanica. U intervjuu za People otkrila je da sada koristi lijek za mršavljenje po potrebi, odnosno kao alat za upravljanje težinom kako bi izbjegla yo-yo efekt. "Osjećam olakšanje da postoji medicinski odobren lijek za kontrolu tjelesne težine koji mi pomaže da budem i zdrava. To shvaćam kao dar, a ne nešto iza čega bih se skrivala i zbog čega bi me drugi trebali ismijavati", rekla je. 

Možda te zanima... Slavni koji su javno priznali da su smršavjeli pomoću Ozempica i sličnih lijekova Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.