Dijeta 124 prikaza 31. ožujka 2011.

Naomi Watts voli popularne dijete

Naomi7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prekrasna anglo-australska glumica Naomi Watts isprobala je brojne dijete ne bi li skinula kilažu koju je nakupila u trudnoćama, uključujući Zona dijetu, popularnu među slavnima i dijetu prema krvnim grupama

Naomi Watts opčinila je milijune momaka ulogama u Mullholland Driveu, Prstenu i 21 gramu. Nakon stjecanja holivudske slave rodila je dvoje djece i napunila 42 godine, što sudeći po njenom tijelu nitko ne bi rekao. Njeni su znanci medijima otkrili da se oslonila na brojne dijete ne bi li skinula kilažu koju je nakupila u trudnoćama, uključujući Zona dijetu, popularnu medu slavnima.

Zona dijeta namijenjena je bržom mršavljenju, no ne izaziva šokove organizmu poput drugih brzopoteznih dijeta. U Zona dijeti su bitni hranjivi sastojci ravnomjerno raspoređeni pa obroci sadrže 40 posto ugljikohidrata, 30 posto masnoća i 30 posto bjelančevina. Ova dijeta podrazumijeva i unos velikih količina zelenog lisnatog povrća, voća, orašastih plodova i osam čaša vode, koja je bitan čimbenik dijete.

Naomi je navodno iskušala i dijetu krvnih grupa, u kojoj se namirnice propisuju prema korisnikovoj krvnoj grupi. Pretpostavka ove dijete je da tijelo prerađuje izvjesne sastojke hrane različito ovisno o krvnoj grupi.

Pilates plus kardio

Osim na prehranu, plavojka se oslonila i na vježbe pilatesa prema programu koji je smislila Kristin McGee. Ovaj program sastoji se od kombinacije standardnog pilatesa i dvaju serija kondicijskih vježbi. Posvetila se i treniranju u teretani, koju od 2009. posjećuje četiri puta tjedno. Njen režim uključuje vježbe snage i vježbe za srce, a između termina u teretani podvrgava se opuštajućim seansama joge. Tako je Naomin režim vježbanja raznolik i ne dopušta upadanje u monotoniju.

Pored zdrave prehrane i treniranja, glumica priznaje da je dio nakupljene težine nakon poroda izgubila dojenjem svoje dječice, rođene 2007. i 2008. Magazinu People otkrila je da su djeca "isisala sve iz nje". Na tome su djeci zahvalni i Naomini obožavatelji, željni gledati je opet u vrhunskim izdanjima u kakvima je blistala s filmskog platna.

Krvna grupa "bira" hranu

Dijeta krvnih grupa temelji se na pretpostavci da svaka krvna grupa najviše voli odredene namirnice. Ako ti krv pripada grupi 0, prehrana bi ti se trebala ponajviše sastojati od mesa, jer su najstariji vlasnici ove grupe bili lovci, koji su se hranili uglavnom mesom.

Krvna grupa A navodno se razvila kasnije, u vrijeme izuma poljoprivrede, pa ovakvim ljudima najviše odgovara biljna hrana. Po istoj teoriji, pripadnici krvne grupe B trebali bi se orijentirati na mliječne proizvode, a onima čija je krv grupe AB preporučuje se kombinacija prehrane propisane za grupe A i B.

Ovakva se podjela na prvi pogled čini previše isključivom. Stoga, ako si zainteresirana za dijetu krvnih grupa, uzmi u obzir i savjete liječnika i neutralnih nutricionista, a to su oni koji nemaju financijskih motiva za promicanje bilo kojeg dijetnog programa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.