Dijeta Dijetni savjeti 24. kolovoza 2016.

Namirnice za finu užinu koje imaju manje od 150 kalorija

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ukoliko želiš skinuti koji kilogram viška, ne moraš cijeli dan gladovati. Ono što trebaš učiniti je to da se naoružaš zdravim grickalicama koje nemaju previše kalorija.

20 badema - 140 kalorija

Bademi su prepuni vlakana, a istraživanja pokazuju da pojedinci koji tijekom dijete jedu bademe brže i lakše skidaju kilograme od onih koji ih ne jedu. Osim toga, šaka badema na dan blagotvorno će djelovati i na tvoju kožu i srce.

Kocka tamne čokolade - 139 kalorija

Mala količina tamne čokolade može pomoći u topljenju masnih naslaga na području trbuha. Ujedno, ova poslastica umanjuje nivo hormona stresa i preporučljivo je da je grickate prije stresnog sastanka.

Dvije žlice maslaca od kikirikija i četiri štapića celera 

Maslac od kikirikija utažit će želju za slatkim, a uz činjenicu da celer pomaže u borbi protiv celulita, ovaj dnevni “snack” postat će ti jedan od omiljenih.

Sendvič sa sirom i jajima – 150 kalorija

Ako si gladna i potrebno ti je nešto konkretnije, izaberi ukusan sendvič s jajem i sirom. Osim što će te zasititi, jaja su prava superhrana – sadrže kolin, koji pomaže blokiranju apsorpcije masti te proteine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.