Dijeta 12. listopada 2013.

Mama Lida do ljeta želi ravan trbuh

Uspravna_7
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lida Šimunec kandidatkinja je u novom projektu ''Mršavimo zdravo'' te će tijekom sedam tjedana zajedno s kćeri Helenom mršavjeti uz savjete stručnjaka Zdrave Krave. Po prvi puta na Zdravoj Kravi zajedno će mršavjeti mama i kćer koje će uz zajedničku potporu promijeniti loše obiteljske navike. Lida ima 49 godina i odgajateljica je te želi skinuti kilograme i smanjiti trbuh

"Želim smršavjeti 7 kilograma"

''Problemi s kilogramima započeli su prije 5 godina zbog nedovoljnog kretanja i prevelikih količina hrane koju sam konzumirala. Za sada nemam bolove niti zdravstvene poteškoće, ali teško mi je pronaći odgovarajuću odjeću. Najčešće biram odjeću koja skriva moju debljinu. Trbuh mi zadaje najveće probleme te bih ga voljela smanjiti jer mi je veliki problem što ga ne mogu 'sakriti' na plaži'', rekla nam je Lida.

''Očekujem da ću u ovom projektu naučiti uzimati manju količinu hrane i nadam se da ću smršavjeti barem 7 kilograma. Želim usvojiti zdrave prehrambene navike i nakon završetka nastaviti s tjelovježbom. Ovaj projekt bit će pokretač meni i kćeri da nastavimo zdravo jesti i živjeti i nakon njegovog završetka'', objasnila je Lida.

Uz podršku obitelji, sve je lakše

Lida će tijekom trajanja projekta mršavjeti uz pomoć proizvoda Acai Detoxan Sensilab koji pomaže kod regulacije tjelesne težine i detoksikacije organizma. Lida kaže kako je probala puno dijeta, ali s niti jednom nije uspjela izgubiti dovoljno kilograma. Nada se kako će uz veliku podršku kćeri i cijele obitelji uspješno izgubiti kilograme i promijeniti nezdrave životne navike.

''U slobodno vrijeme volim čitati, pisati, šetati i ići u shopping. Obožavam more, sunce i plivanje, a volim kuhati i ne mogu bez mesa, voća i kave. Najgora obiteljska prehrambena navika meni i kćeri je to što jedemo previše čokolade, pijemo puno sokova iz tetrapaka i volimo pečenu hranu'', bila je iskrena Lida.

''Lida konzumira prevelike porcije''

Nutricionistica Sandra Krstev Barać iz Vitaminoteke, kod koje je Lida bila na početnom mjerenju i vaganju, podijelila je s nama njene rezultate: ''Lida je visoka 172 centimetra i ima 91,4 kilograma. Njezin BMI iznosi 30,9 što otkriva pretilost prvog stupnja. Zabrinjavajući je i opseg struka koji iznosi 106 centimetara što ukazuje na vrlo visok rizik od kroničnih bolesti (dijabetes tip II, hipertenzija, kardiovaskularne bolesti). Opseg bokova iznosi 107 centimetara''.

''Razlog Lidinom nakupljanju suvišnih kilograma leži u prevelikim porcijama hrane koje nerijetko budu i do tri puta veće od preporučenih. Osim toga, na jelovniku su redovito prisutne namirnice bogate kalorijama poput sladoleda, sireva i palačinki. Lida također voli jelima dodavati masnoću što vrlo brzo poveća ukupan energetski unos i uzrokuje debljanje. Prehrambena navika koju treba pohvaliti je obilato konzumiranje voća'', rekla je nutricionistica.

Ako i ti želiš mršavjeti i vježbati uz pomoć stručnjaka prijavi se u 'Mršavimo zajedno klub'!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.