Karmela sada svaki dan doručkuje, ako treba i u 6 ujutro, a najdraža joj je kombinacija Corn Flakesa i Probavina s jogurtom, cimetom, suhim voćem i lanenim sjemenkama. Takav obilan doručak od žitarica daje joj energiju i zasiti ju, a od njega ne osjeća težinu u želucu
"Navukla sam se na žitarice", kaže Karmela koja za doručak najčešće jede Vivera Corn Flakes, Probavin ili musle s jogurtom, a vrlo rijetko kruh s nekim namazom, što je druga verzija doručka kojeg su joj preporučile nutricionistice.
"Najčešće pomiješam Corn Flakes i Probavin i još im dodam cimet, samljevene lanene sjemenke i malo suhog voća. To prelijem jogurtom, jer mlijeko ne volim. Za dane kad mi se jede slatko, imam Vivera musle sa suhim voćem", rekla nam je Karmela.
I prije početka akcije "Mršavimo zajedno" znala je za važnost doručka, ali ga je ipak preskakala kad je zbog vođenja emisije "Dobro jutro, Hrvatska" rano odlazila od kuće. Tada bi prvi obrok pojela tek oko 11 sati, a sada doručkuje svaki dan, ako treba i u 6 ujutro.
"Obilan doručak od žitarica da mi energiju i zasiti me, a ne stvori nikakvu težinu u želucu. Nekon njega mi je probava odlična i dobro se osjećam!", otkrila nam je Karmela jednu od tajni svoje energičnosti idobrog raspoloženja.
Blagodati žitarica za doručak
Nutricionistica iz Vitaminoteke Martina Blašković, koja je i Karmeli i Ani sastavila dijetni jelovnik, ističe kako su žitarice uvijek dobrodošle kao sastavni dio svakog obroka, a posebno prvog obroka u danu.
"Osim što predstavljaju adekvatan izvor ugljikohidrata, obiluju vitaminima i mineralima, kontinuiranom konzumacijom ostvaruju mnogostruke zdravstvene pogodnosti", objašnjava.
U prilog žitarica za doručak svakako ide i praktičnost, jer ih je u jutarnjoj žurbi dovoljno samo preliti mlijekom, jogurtom ili probiotičkim napitkom, a opet pružaju mogućnost i složenijih kombinacija. Kukuruzne pahuljice - cornflakes mogu se, uz mliječni napitak, obogatiti sezonskim ili sušenim voćem, dok se Vivera Probavin, specifičan proizvod na tržištu s velikim udjelom prehrambenih vlakana, može koristiti kao dodatak glavnim jelima poput juha ili variva.
Više info: www.vivera.hr