Dijeta 21. prosinca 2010.

Karmela bez dijete izgubila 8 kilograma

Prije_Poslije_Karmela
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na kraju treće sezone akcije "Mršavimo zajedno" Karmela je javno stala na vagu na press konferenciji u City Fitness&Spa centru. Nije skrivala ponos kad se pokazalo da ima 8 kilograma i čak 10 centimetara u struku manje nego na početku, a sve to, kako sama kaže, bez prave dijete

Nakon 10 tjedana pridržavanja programa "Mršavimo zajedno", koji uključuje poseban program prehrane, vježbanja i tretmana, Karmela kaže da je potpuno promijenila način života:

'Naučila sam što i kako jesti'

"To uopće nije bila dijeta. Ovih deset tjedana kompletno sam mijenjala način života. Nisam se poslušno držala jelovnika koji su mi sastavile nutricionistice, već sam za sinov rođendan jela čokoladnu tortu, dok sam bila na putu u Finskoj jela sam što sam tamo našla, a bilo je i dana u Zagrebu kad zbog gužve nisam stigla kuhati pa bih pojela što stignem.

Ipak, i kad nisam striktno slijedila jelovnik, uvijek sam imala na umu nutricionističke smjernice. Zapravo sam naučila kako i što jesti - kroz više manjih obroka, namirnice koje ubrzavaju metabolizam i tako dalje."

Povratak navici redovitog vježbanja

Ističe da joj je najveća vrijednost što se vratila navici redovitog vježbanja, a u tome joj je pomogao i njezin osobni trener Domagoj Jug Dujaković iz City Fitness&Spa centra, koji se nije dao smesti kad bi na treninzima kukala i htjela odustati.

Nije stigla odraditi sve planirane tretmane za topljenje masnih naslaga u TwinTime Health&Wellness Clubu, ali je najavila da će ih dovršiti jer su, kako kaže, osim za učvršćivanje tijela odlični i za opuštanje. 

"Drago mi je bilo u teretani sretati Roberta i Sašu, sudionike prošle sezone akcije 'Mršavimo zajedno' i od njih dobiti savjete, a istodobno se uvjeriti kako program zaista djeluje i da zdrave navike ostaju", rekla je Karmela.

Fizički i psihičko zdravlje na dobitku

Igor Čerenšek, sportski psiholog koji je bio zadužen za psihološku podršku tijekom mršavljenja, komentirao je kako je Karmela ostala jednako dobro raspoložena i pozitivna kao i na početku, dok je u isto vrijeme uspjela promijeniti svoj fizički izgled i steći neke nove zdrave navike.

"Na početku programa cilj joj je bio smršaviti 5-8 kila i to je ostvarila. Čini mi se da je Karmela doista motivirana da nastavi ovaj put kojim je krenula i velika je vjerojatnost da će u tome uspjeti s obzirom na to da je u programu doista uživala", dodao je Igor.

Mršavljenje se pozitivno odrazilo i na Karmelino zdravlje, što je potvrđeno i završnim pregledom u Poliklinici Sunce: smanjila joj se razina kolesterola i masnoća u krvi, a poboljšala kondicija.

  • Default avatar -
    Nensyy

    Bravo,prekrasna si kao i uvijek,super da si uspjela i izdržala!

  • Default avatar -
    sanjicas

    Bravo Karmela!!!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.