Dijeta 30. ožujka 2016.

Kako dnevno potrošiti 352 kalorije više

Trčanje
Foto: Thinkstock Donosimo nove trendove u joggingu uz koje će vježbanje postati puno zabavnije!
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživanja su pokazala da se između 6. i 18. godine potrošnja kalorija u mirovanju (bazalni metabolizam) smanji za nevjerojatnih 25 %, a poslije 20. godine za 2 do 3 posto u svakom desetljeću života. Na sreću, postoje načini da se prirodno usporavanje metabolizma odgodi, pa je potrebno uvesti neke sitne trikove u životni stil. Među njima je i jednostavan trik - kreći se! Kako bi se masti sagorijevale u mišićima, moraš aktivirati što veći broj mišićnih vlakana

Dugo i lagano trčanje povećava potrošnju masti

Nedavna studija je pokazala da ljudi koji su svakodnevno fizički aktivni i stalno žure, potroše čak 352 kalorije više tijekom dana od onih koji to ne rade. Povećanjem svakodnevnih aktivnosti koje ne spadaju u trening, ali sagorijevaju masti, kao što su hodanje, stajanje, vožnja biciklom – potrošit ćeš više kalorija, ubrzati metabolizam i lakše održavati težinu. Mali, česti pokreti mogu imati značajan utjecaj na tvoju kompletnu dnevnu aktivnost. Također, intenzivni treninzi su od iznimne važnosti. Intenzivnije trčanje sagorijeva više kalorija od laganog trčanja i poslije treninga. S druge strane, dugo i lagano trčanje povećava potrošnju masti. Čestim varijacijama intenziteta treninga povećat ćeš sagorijevanje kalorija prije i poslije trčanja, pozitivno ćeš utjecati na metabolizam, a tvoj program treninga bit će svjež i uravnotežen.

Otkrij 6 navika koje troše kalorije!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.