Dijeta 19. veljače 2013.

Helena mršavi uz Nupo!

Helena-Okomita
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Upoznaj Helenu Paj Hrustić, 28-godišnju frizerku iz Kašine - sudionicu projekta ''Novi početak uz Nupo''. Nakon prvih mjerenja, vaganja i razgovora s nutricionisticom, Helena nam je ispričala kada su počeli problemi s kilogramima i otkrila kako joj na vlastitom tijelu najviše smeta trbuh

Najveći krivac za debljinu su grickalice

'Otkad znam za sebe, bila sam bucka, a najveći krivci za moje kilograme su brza prehrana i grickalice kojima ne mogu odoljeti. Na mojem tijelu nakon dva poroda najviše mi smeta trbuh, jer to nisam ja i to nije moje pravo tijelo', kaže Helena.

'U prvoj trudnoći dobila sam preko 30 kilograma, nakon poroda uspjela sam skinuti nekoliko kilograma, ali troznamenkasti broj je bio i dalje tu. U drugu trudnoću krenula sam s ogromnom brojkom od 124 kilograma i došla do kraja trudnoće čak na 134 kilograma i onda sam rekla sama sebi ''stop sad je dosta''. Što se prehrane tiče volim kuhati i cijela obitelj voli dobro pojesti, ali ne mogu odoljeti grickalicama'.

Što očekuje od Nupo programa mršavljenja?

'U projektu ''Novi početak uz Nupo'' očekujem da se približim ''normalnijoj'' brojci na vagi, a prvenstveno ulazim u projekt radi sebe i svog zdravlja. Posljedice od prekomjerne tjelesne težine su već tu, najviše su stradale moje noge, a da i ne pričam o kupnji garderobe; kakav je loš osjećaj kada shvatiš da nemaš baš ništa za kupiti'.

Svoj uspjeh ću posvetiti suprugu

Helena od projekta ''Novi početak uz Nupo'' očekuje da će se približiti normalnoj brojci na vagi i poboljšati svoje zdravstveno stanje koje je ugroženo pod teretom suvišnih kilograma. Helena kaže kako će svoj uspjeh posvetiti suprugu i djeci koji su joj najveća potpora u borbi s kilogramima.

Na sljedećoj stranici potraži mišljenje nutricionistice Mirje Jošić.

Prvo vaganje i mjerenje

Mjerenje kandidatkinja obavljeno je u Nutricionističkom savjetovalištu ljekarne Farmacia u Ilici 11. Uz pomoć specijalnog uređaja GAIA, koji radi na principu električne impedancije, kandidatkinjama je napravljena analiza sastava tijela. Saznali smo koliko imaju kilograma, postotak masnog tkiva, ali i količinu vode i minerala te biološku starost te preporučili najprikladniji Nupo program mršavljenja.

Komentar nutricionistice Mirje Jošić

Helena je mlada majka dvoje djece koja je višak kilograma nakupila u trudnoći. Kako nam je prenijela, prije nekoliko mjeseci započela je borbu protiv kilograma i već je uspjela smršavjeti 20 kilograma. Trenutno ima 103,5 kg, a njezin indeks tjelesne mase iznosi 38,4 kg/m 2 te spada u skupinu pretilosti 2. stupnja zbog čega je u visokom riziku od nekoliko kroničnih bolesti.

Opseg struka iznosi 118 cm, a opseg bokova 121 cm. Izmjerili smo i opseg bedra koji iznosi 67 cm. Analiza sastava tijela ustanovila je kako 40 posto Heleninog tijela čini masno tkivo što je povišena vrijednost, dok normalna količina za žene iznosi između 20 i 30 posto. Iako Helena ima kronološki 28 godina, uređaj GAIA je procijenio kako je njezina biološka starost 32 godine. Helena je idealni kandidat za Nupo dijetalnu prehranu odnosno mršavljenje uz isključivo Nupo proizvode.

 • Default avatar -
  hpaj

  hvala curke na podršci ,držim se i veselim se novom danu jer sam svaku sekundu sretnija jer znam da ću pobijedit te kile i da će to biti nešto što je iza mene,a ja ću krenut sa novim životom sretna sa ljudima koje volim,a to je moj suprug koji mi je najveća podrška i naravno moja dva anđela

 • Avatar bumbolina
  bumbolina

  ...curke samo naprijed...nije lako...ali ne odustajte...mislim na vas jel se i sama "svadjam " s kilogramima i NUPOM :D

 • Default avatar -
  Aurelija

  samo tako cure,prvi korak ste već napravile... naravno da smo uz tebe hpaj :-),samo hrabro i pozitivno dalje

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.