Dijeta 02. travnja 2010.

Dnevna doza vitamina

Ines-Vit.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pri intenzivnim tjelesnim aktivnostima nastaje puno slobodnih radikala pa raste potreba za određenim vitaminima i mineralima. Saznaj koje dodatke prehrani kao podršku svom procesu mršavljenja uzima Ines, prema uputama nutricionistice

Zbog metaboličkih procesa koji se događaju pri mršavljenju potrebe za pojedinim vitaminima i mineralima su često povećane, kaže nutricionistica Sandra Krstev Barač, koja je za Ines napravila plan prehrane pa joj je preporučila i što da uzima od dodataka prehrani:

"Potrebe za određenim vitaminima i mineralima osobito rastu pri intenzivnoj tjelesnoj aktivnosti pri kojoj nastaju slobodni radikali. Stoga je poželjno u program uvrstiti kvalitetan vitaminsko–mineralni dodatak prehrani koji će osigurati sve potrebne nutrijente u adekvatnim količinama. Budući da mnogi vitamini i minerali posjeduju i snažnu antioksidativnu aktivnost odabrani će dodatak prehrani zaštiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala i toksina koji se oslobađaju pri procesu vježbanja i mršavljenja", objasnila je Sandra.

Prema njezinim uputama Ines tako svaki dan popije jednu tabletu Twinlab Dualtabs. To je vrlo snažna i djelotvorna multivitaminsko-mineralna formula na biljnoj bazi idealna za sve osobe s povećanim potrebama, kao što su sportaši, osobe pod stresom, starije osobe, rekovalescenti i osobe na kurama mršavljenja. 

Tablete sadrže odvojene vitaminske i mineralne slojeve sa 16 esencijalnih vitamina te 12 minerala s postupnim otpuštanjem, čime se smanjuje mogućnost međudjelovanja, a osigurava se bolja apsorpcija i iskorištavanje. S obzirom da vitamini B kompeksa sudjeluju u svim metaboličkim procesima u organizmu, njihova važnost je neupitna, pa su posebno zastupljeni u ovoj formuli.

Od mikroelemenata za imunitet najpotrebniji su selen i cink, dok A vitamin pomaže u oporavku sluznice i jača imunitet. Dualtabs sadrži i enzime koji pomažu boljoj probavi i apsorpciji hrane te biljne ekstrakte koji dodatno pojačavaju djelovanje. Prirodni oblici vitamina i minerala osiguravaju najbolju apsorpciju i djelovanje, a tamna staklena ambalaža osigurava kvalitetu.

Osim ovih multivitaminskih tableta, Ines prije svojih treninga također pije TwinLabov Carni fuel, tekući oblik L-karnitina koji ubrzava sagorijevanje masti. Ali beskoristan je bez fizičke aktivnosti.

Saznaj više o L-karnitinu, kojeg uzima i Boris!

 • Avatar bikesport
  bikesport

  Samo ustraj ! Sretno !

 • Avatar Inexia
  Inexia

  draga moja, puno ti hvala na komplimentu :-))

 • Default avatar -
  paladima

  samo da kažem da Ines izgleda fantastično! Samo naprijed :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.