Dijeta 23. travnja 2019.

Beyonceina ekstremna dijeta za koju se odlučila jer je imala 98 kilograma

Foto: Beyonce/INSTAGRAM
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novi Netflixov dokumentarac Homecoming, Beyoncé Knowles prikazan 17. travnja prati pjevačičine pripreme za izvedbu na glazbeno - umjetničkom festivalu Coachella 2018. godine. U filmu je otkrila i svoju ekstremnu dijetu.

Beyoncina prehrana bila je veganska, a izbacila je cijeli niz namirnica: kruh, ugljikohidrate, šećer, mliječne proizvode, meso, ribu i alkohol. Tu dijetu je provodila nakon što je rodila blizance i dok je naporno vježbala za nastup. Nutricionisti objašnjavaju zašto restriktivna dijeta nije dobra ideja nakon poroda.

Publika je bila oduševljena kada je Beyoncé Knowles nastupila na festivalu glazbe i umjetnosti Coachella Valley 2018. godine. To je ujedno bio i njezin prvi nastup od kada je rodila blizance Rumi i Sir, nešto manje od godinu dana prije festivala. Knowles u dokumentarcu priznaje da joj se bilo nevjerojatno teško vratiti u formu za nastup. "Bilo je dana kada sam mislila da više nikada neću biti u istoj formi kao prije porođaja, fizički i mentalno", rekla je filmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on



Knowles je otkrila i da je imala 98 kilograma kad aje rodila blizance te da je nakon porođaja puno vremena provodila u teretani pokušavajući se riješiti viška kilograma i pripremiti se za svoj veliki nastup. "Kada sam počela vježbati patila sam od grčeva i moje tijelo i um nisu bili povezani, u mislima sam stalno bila sa svojom djecom. Bilo mi je puno teže nego prije kada sam mogla bez problema vježbati i po 15 sati dnevno. Sada imam muža i djecu, a i dalje se moram brinuti za svoj izgled, Ispričala je Knowles.

Bey-Uspr Možda te zanima... Vitka za 22 dana uz Beyonce dijetu Dijeta


Pjevačica se odlučila i za ekstremnu dijetu kako bi se pripremila na vrijeme za nastup: "Kako bih postigla svoj cilj izbacila sam kruh, ugljikohidrate, šećer, mliječne proizvode, meso, ribu, alkohol - i gladovala sam." Ono i suprug su neko vrijeme slijedili vegansku prehranu, ali njezina dijeta zbog nastupa bila je puno stroža.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sir Carter and Rumi 1 month today. 🙏🏽❤️👨🏽👩🏽👧🏽👶🏾👶🏾

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Općenito, dijeta se ne preporučuje u postporođajnom razdoblju. Razumljivo da ideja o mršavljenju izgleda privlačno, ali bolje je odustati od te ideje jer tijelo ne dobiva dovoljno vitamina i minerala te se usporava oporavak. Beyonce se odlučila za 'ludu' dijetu jer ne sadrži namirnice iz skupine ugljikohidrata  poput voća i cjelovitih žitarica i niza drugih nužno potrebnih nutrijenata. Razumijem da se morala vratiti u formu, ali po kojoj cijeni", kaže nutricionistica Gina Keatley.

Koji je najpametniji način pristupanja gubitku težine?

Za početak, Keatley preporučuje odmor. "Potrebno je odvojiti vrijeme za sebe i shvatiti da si donijela drugi život na ovaj svijet. Treba poštovati sebe radi toga i znati da skala na vagi nije mjerilo vrijednosti. Ali, jasno je da će žene u nekom trenutku željeti vratiti zdravu tjelesnu masu", kaže nutricionistica i preporučuje raznoliku prehranu s puno ribe (s niskim udjelom žive), orašaste plodove, cjelovite žitarice, voće i povrće te druge izvore bjelančevina. Dodaje da je potrebno izbjegavati ili ograničiti unos alkohola te izbjegavati slatkiše i prerađenu hranu.

Beyonce_4 Možda te zanima... Beyonce pokrenula novi fitness trend Fitness


Dojenjem se također troši oko 500 dnevno, ističe Keatley i dodaje da to također može pomoći kod mršavljenja i smatra da bilo bolje za Beyonceino zdravlje da je odlučila ne nastupiti. Knowles je i sama priznala da nikada više neće ići na takvu dijetu: "Definitivno sam otišla predaleko i naučila važnu lekciju da to više nikada ne činim."

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.