Zdravlje 11. rujna 2021.

4 simptoma koja upozoravaju da ti je tijelo puno toksina

Nadutost1
Foto: Thinkstock Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne prehrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako čitate ovaj tekst možda imate blagi osjećaj da nešto nije kako bi trebalo biti. Možda se ne osjećate tako dobro kao nekada ili hrana koja je zadovoljavala vaše tijelo i punila ga energijom sada čini upravo suprotno

Mnogi to pripisuju samo starenju, ali često se ne radi samo o tome. Kada prestanemo slušati "šapate" našeg tijela mogu se javiti pravi problemi. Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Tijelo je poput stroja i sve se temelji na balansu. Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne prehrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim tijelom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove. Evo nekoliko pokazatelja da u organizmu ima dosta toksina:

Često vas muči nadutost

Tijelo bi se u idealnom slučaju trebalo putem probave rješavat toksina svaki dan. Nerodovta probava može uzrokovati da toksini dospiju u krvotok umjesto da budu eliminirani i tu nastaju problemi.

Savjet: Ako teproblema sa stolicom pokušaj piti više vode, vježbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što vam može pokvariti ljubavni sastanak, on može ukazati i na to da u tijelu ima puno toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Također, naslućuje kako tvoja jetra i crijeva imaju problem s eliminacijom toksina.

Savjet: Počni koristiti čistač za jezik kako bi eliminirala bakterije koje prekrivaju tvoj jezik. Uzimaj svježe začinsko bilje poput peršina ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Smetaju ti mirisi

Ako imaš snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda ti to uzrokuju toksini u tvojem tijelu. Često postajemo preosjetljivi na vanjske mirise ako naša jetra ima problem s eliminiranjem različitih toksina iz našeg tijela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tijela i osjeti postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

Možda te zanima... Ljekoviti maslačak - čisti jetru, tjera proljetni umor i briše celulit Hrana

Savjet: Pomozi svojoj jetri začinskim biljem poput mliječnog čička i maslačkovog korijena koje možeš konzumirati u obliku čaja.

Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludjeli’ hormoni, nepravilna prehrana, a već pogađaš, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim tijelima pohranjuju masnim stanicama. Kada je tijelo njima preopterećeno može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

Možda te zanima... Recepti za tri izotonična napitka za bezbrižno vježbanje i na vrućinama Hrana

Savjet: Ključno je pobrinuti se da tijelo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tijela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno. Odaberi čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrini se da se dobro oznojiš, obaviš veliku nuždu, hidratiziraš i kvalitetno dišeš svaki dan.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      extremeloan

      Treba li vam kredit? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-pošta: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.