Hrana 25. listopada 2010.

Recept tjedna: štrudla od grožđa

Strudla_Grozdje2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Snježana Jelenić iz Rijeke naša je četvrta kuharica tjedna! Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je njezin recept za štrudlu od grožđa za recept tjedna. Kao nagradu Snježana će dobiti Gorenje elektronsku kuhinjsku vagu Ultra Slim te besplatnu izradu fotoknjige i ulazi u izbor za top-kuharicu jeseni

Sastojci:

Kora:

  • 50 dag glatkog brašna
  • 3-4 žlice ulja
  • 3 dl mlake vode

Nadjev:

  • 1 kg bijelog grožđa
  • 5 dag badema
  • 2-3 piškota ili petiti keksa
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 3 žlice šećera
  • cimet
  • oko 7-8 dag rastopljenog maslaca

Priprema:

  1. Od navedenih satojaka umijesi glatko i rastezljivo tijesto, poklopi zdjelu u kojoj se tijesto nalazi i pusti neka odmara barem pola sata.
  2. U vrećicu stavi piškote i usitni ih valjkom.
  3. Bademe sitno nasjeckaj.
  4. Grožđe operi i bobe odvoji od petelji. Ako su bobe jako velike svaku prereži na pola.
  5. Dodaj obje vrste šećera i cimet te promiješaj.
  6. Namaži lim za pečenje, onaj veliki duboki od pećnice i uključi pećnicu na 200 stupnjeva C
  7. Na veći ubrus stavi malo oštrog brašna i razvuci tijesto.
  8. Na jednu trećinu tijesta rasporedi pola količine nadjeva, po njemu pospi pola količine bademe i pola količine piškota, a ostali dio tijesta poprskaj maslacem.
  9. Pomoću ubrusa zarolaj, počevši s one starane gdje je nadjev. Prepolovi i krajeve stisni da nadjev ne curi tokom pečenja.
  10. Položi štrudle u lim i sve isto ponovi i s drugom polovinom tijesta. Sve četiri dobivene štrudle na kraju premaži rastopljenim maslacem.
  11. Peci oko 45 minuta.
  12. Pečene i ohlađene po želji pospi šećerom u prahu.

Ako ti se ne raditi tijesto, možeš upotrijebiti gotove kore za savijače. Koristi po dvije kore za svaku savijaču, a ostatak postupka je isti.

Klikni i saznaj kako sudjelovati u izboru za kuharicu jeseni...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.