Kao šesti recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo krem juhu od kestena Sanje Kruljac. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se
Svaki recept tjedna komentirat će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.
Svoj recept pošalji ovdje.
Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.
Sastojci:
- 500 gr kestena
- 1 mrkva
- pola glavice karfiola
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar, muškatni oraščić
Priprema:
- Kestene skuhaj i očisti od kore.
- Mrkvu nareži na kockice, a karfiol na cvjetiće.
- Na ulju lagano pirjaj luk i češnjak te dodaj povrće. Zalij vodom i kuhaj 20 minuta.
- Posoli, popapri i naribaj malo muškatnog oraščića te dodaj kestene i sve zajedno kratko prokuhaj te izmiksaj štapnim mikserom.
- Posluži toplo.
Dobar tek!
Komentar Branka Garvana suradnika GoGreen tržnice
Kesten, to malo čudo iz šume, oslobođen svoje trnovite ljušture uz malo mašte postaje prava delicija! U ovom receptu, koji je potpuno usklađen podnebljem i sezonom, ovakva juhica se vrlo dobro snalazi kako u ulozi predjela tako i kao zaseban obrok koji će nam dati potrebnu energiju i toplinu za nastavak dana. Prava juha za ove sve hladnije dane; kremasta, gusta i karakterna! Ova juha odiše jednim jesenskim smirajem i jednostavnošću što je vrlo pohvalno. Ako se želiš još malo zaigrati predlažem tamno sezamovo ulje za pirjanje i dio kestena ispeći te ih narezati na krupne komade i dodati na kraju, nakon miksanja te kod serviranja naribati malo dimljenog tofua. Ako je netko osjetljivije probave slobodno se svi navedeni sastojci mogu samo skuhati čime juha neće puno izgubiti na samoj kvaliteti. Nadam se da će te ovo jednostavno jelo s odmakom od rutine ohrabriti da uvrstiš kesten u svoju kuhinju.
Zanima te više o GoGreen tržnici?