Zdravlje Zdravlje žena 20. rujna 2019.

Žene koje ne mogu same platiti prijevoz do kemoterapije, trebaju našu pomoć!

Foto: Nismo same/24sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U sportskoj dvorani Arena Zagreb u suradnji s Mirjanom Mikulec udruga Nismo same organizira humanitarnu prodajnu akciju.

Uvijek se odazivam svim akcijama, a osobito u ovom slučaju kad se tiče žena koje su operirale rak dojke. Donirala sam dva CD-a, dvostruki album, ispričala je pjevačica Zdenka Kovačiček (75), koja je podržala humanitarnu akciju udruge Nisi sama.

- To je zlatna kolekcija koja je povučena iz prodaje i imam taj album u svojoj arhivi. Mislim da će jednog dana postati raritet ako već nije jer ga se ne može kupiti u dućanima - dodala je pjevačica.

 | Author: Nismo same/24sata Foto: Nismo same/24sata

Naime, od 26. do 29. rujna u sportskoj dvorani Arena Zagreb u suradnji s Mirjanom Mikulec udruga Nismo same organizira humanitarnu prodajnu akciju kojoj su se priključili brojni poznati. Ondje će prodavati različite predmete koje su poznati darovali, a prikupljenim novcem će financirati troškove taksi usluga za korisnice. Plaćaju im put od kuće do bolnice na kemoterapiju te povratak kući, a kažu da su im mnoge žene priznale da bi odustale od terapije bez ove mogućnosti jer su same i nemaju prijevoz ni financije za plaćanje taksi usluge.

Televizijski voditelj i autor mnogih emisija Robert Knjaz (48) odrekao se stručne literature i memorabilija.

- Darovao sam dvije najdraže knjige. Prva je Kratka povijest gotovo svega. Riječ je o najzabavnijoj knjizi o znanosti koju netko može pročitati, a unutra je sve što netko treba znati od igle do lokomotive. Drugu knjigu bi trebala imati svaka domaćica. Knjiga ‘Nogometne fudbalerke’ bogato je ilustrirana, genijalna, džepno izdanje. Obje su knjige neprocjenjive, prva za opću kulturu, a druga za zabavu - izjavio je.

- Ovo nam je četvrta humanitarna akcija ove godine. Nadam se da ćemo sakupiti puno novca kojim ćemo osigurati još vožnji. Imamo ugovor s tvrtkom Radio Taxi Zagreb koja kroz našu akciju omogućuje popust, a do sada smo imali više od 5000 vožnji za 182 korisnice - kaže osnivačica udruge Ivana Kalogjera.

U humanitarnu akciju priključio se i Toni Milun, najpoznatijih hrvatski profesor matematike i fizike.

Više pročitajte na portalu 24 sata.

 | Author: Nismo same/24sata Foto: Nismo same/24sata

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.