Zdravlje Simptomi i pomoć 02. ožujka 2018.

Želiš li liječenje u vrhunskim bolnicama u Istanbulu?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Informativni ured Acibadema u Zagrebu organizira liječenje u vrhunskim bolnicama Acibadema u Istanbulu. Vrhunska zdravstvena usluga i najnovija tehnologija dostupna i hrvatskim građanima po pristupačnim cijenama, osobito kada je riječ o dijagnostici i radiokirurškom liječenju onkoloških bolesnika. Osiguran besplatan prevoditelj i transfer od aerodroma-hotela-bolnice....

Acıbadem, koji u sustavu ima 21 vrhunsku bolnicu i 20 zdravstvenih centara izvrsnosti,  svoje usluge nudi i u Hrvatskoj putem Informativnog ureda  u Zagrebu gdje se mogu dobiti sve informacije kao i kompletna organizacija odlaska na liječenje u Istanbul. Time je vrhunska zdravstvena usluga i najnovija tehnologija postala dostupna i hrvatskim pacijentima po cijenama pristupačnijim nego u zemljama EU-a i Hrvatskoj,  osobito kada je riječ o dijagnostici i radiokirurškom liječenju onkoloških bolesnika.

 | Author: PR Foto: PR

Acıbadem bolnice, smještene su u Istanbulu i opremljene najsuvremenijom tehnologijom, a centri  izvrsnosti su u području onkologije i radiokirurgije, te pedijatrijske neurokirurgije i kardiologije. Acıbademove bolnice pružaju visokokvalitetnu zdravstvenu uslugu zahvaljujući najnovijim dijagnostičkim i terapijskim metodama, te širokom spektru najsuvremenijih medicinskih uređaja.

 | Author: PR Foto: PR

Revolucionarna tehnologija primjenjuje se u radiokirurgiji za operacije karcinoma bez reza i krvi, kao što je CyberKnife kojim se neinvazivno operiraju tumori na svim dijelovima tijela, uključujući mozak, glavu i vrat, te TrueBeam koji se koristi za operacije  malih i teško dostupnih tumora. Osim toga, onkološki pacijenti na kemoterapiji, zbog dobre premedikacije nemaju nuspojava kao što su mučnina, povraćanje, glavobolja i problemi s limfnim sustavom. Vrhunski laboratoriji omogućavaju dostupnost širokog spektara analiza genskih mutacija tumora što osigurava primjenu ciljanog, i time učinkovitijeg, liječenja kemoterapijom i tzv. pametnim lijekovima.

 | Author: PR Foto: PR

Svjetski priznati stručnjaci

Acıbademove bolnice zapošljavaju visokokvalificirane i svjetski priznati stručnjake. Neki od njih su među najboljima na svijetu, poput robotskog kardiokirurga prof. dr. Cema Alhana, izvanrednog prof.dr. Şahina Şenaya, voditelja Svjetske neurološke kirurške akademije prof. dr. Necmettina Pamira, te bivšeg predsjednik Europskog društva pedijatrijskih neurokirurga prof. dr. Memeta Özeka koji kirurški liječi spastičnost kao posljedice cerebralne paralize, epilepsije kod djece te duboke tumore u mozgu.

 | Author: PR Foto: PR

Zatim, prof. dr. Ercüment Ovali, svjetski  priznatog stručnjak za hematologiju, specijaliziran za liječenje matičnim stanicama, te prof. dr. sc. Sireta Ratipa, stručnjak za transplantaciju koštane srži uz pomoć α-β T Cell Depletion Metodom (HLA) tzv. haploidentičnom metodom u kojoj nije potrebno tražiti srodnog donora u banci matičnih stanica jer donatori mogu biti bliži članovi obitelji. Haploidentična transplantaciju koštane primjenjuje se kod liječenja leukemije i drugih karcinoma, a obavlja se u samo nekoliko centara u svijetu (Acibadem u Turskoj, Americi i Njemačkoj).

 | Author: PR Foto: PR

Pri haploidentičnoj transplantaciji koštane srži donor može biti bilo koji član obitelji. To u praksi predstavlja značajnu prednost jer nije potrebno čekati na odgovarajućeg donora ili tražiti uzorak iz banke koštane srži. Tijekom primjene ove metode izdvajaju se opasne stanice (koje napadaju strano tkivo), dok se zdrave, matične stanice krvi daju pacijentima u vrlo visokim dozama.

 | Author: PR Foto: PR

Ovakva metoda transplantacije može eliminirati problem pronalaženja donatora u potpunosti, pa se smatra metodom transplantacije budućnosti.

Odjel za hematologiju vodi prof. dr. Siret Ratip, stručnjak svjetskog glasa.

Liječnici Acıbadema, dakle, koriste najsuvremenije metode liječenja, posebno u području minimalno invazivne robotske kardiokirurgije, pedijatrijske neurokirurgije i neurokirurgije odraslih, onkologije, radioterapije odnosno radiokirurgije i liječenju leukemije haploidentičnom transplantacijom haploidentične koštane srži. 

Besplatan prevoditelj i transfer od aerodroma-hotela-bolnice

"Otvorili smo informativni ured u Zagrebu jer smo željeli da Acibademove zdravstvene usluge budu dostupne i hrvatskim građanima", rekla je Leyla Ataoğlu, zamjenica direktora za jugoistočnu Europu,  objašnjavajući kako Acıbadem ima međunarodni odjel koji vodi brigu o pacijentima koji dolaze iz inozemstva. Taj odjel podijeljen je u nekoliko timova, a Hrvatska je sada dio tima jugoistočne Europe koji uključuje  Sloveniju, Makedoniju, Kosovo, Albaniju, BiH,  Srbiju, Bugarsku i Crnu Goru.

Osim Turske, Acıbadem ima bolnice u Bugarskoj, Nizozemskoj i Makedoniji. Ove godine otvoreni su informativni uredi  u 35 grada u 22 zemlje, uključujući susjednu Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i ostale balkanske države. Djelatnici Acıbademovog međunarodnog odjela  zdravstveni su profesionalci koji govore jezicima zemalja za koje su odgovorni, pa tako i hrvatski. 

 | Author: PR Foto: PR

Acıbadem pruža sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu A klase za međunarodne pacijente. Postupak je organiziran tako da je pacijent u središtu pozornosti. Svu brigu o prijevozu, smještaju i prijemu na liječenje obrađuju  djelatnici Međunarodnog odjela, a bolesnici dobiju pratitelja koji govori hrvatski jezik radi lakšeg razumijevanja i usmjeravanja na potrebne pretrage i zahvate. Acıbademovi djelatnici dočekuju pacijente u zračnoj luci, a osiguran je i transfer do bolnice te pratitelje tijekom boravka pacijenta u Acibademu. Sve to je osigurano besplatno. 

Ured u Zagrebu otvoren je na adresi Ribnjak 14, a više informacija može se pronaći na web stranici 
Veliko nam je zadovoljstvo stajati Vam na raspolaganju za sve vaše medicinske upite. 
Acıbadem Zagreb  
Adresa: Ribnjak 14, 10000 Zagreb
Tel:  +38514400492

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.