Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 21. ožujka 2020.

Video koji je uznemirio Zagreb: Priprema kreveta u Areni Zagreb

Foto: pixsell Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic i ministar zdravstva Vili Beros u obilasku satora u krugu KB Dubrava koje je podigla hrvatska vojska za smjestaj mogucih pacijenata zarazenih koronavirusom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od jučer prvo preko privatnih poruka, a potom i preko društvenih mreža počeo je kružiti uznemirujući video na kojem se vidi kako se Arena Zagreb priprema kao sekundarni centar za bolesnike oboljele od koronavirusa s lakšom kliničkom slikom.

To je potvrdio i ministar Beroš: "Arena Zagreb priprema se kao sekundarni centar za prihvat srednje teških bolesnika koji ne trebaju kisik i druge intenzivne mjere liječenja. Centri za prihvat oboljelih označeni su kao primarni, sekundarni i tercijarni. Za prihvat teže oboljelih priprema se KB Dubrava. Hrvatska vojska ispred bolnice podiže šatore i ekspedicijski kampa, kapaciteta 270 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata."

Ako nekome još uvijek nije dovoljno jasno da se treba pridržavati mjera koje je preporučio Nacionalni stožer Civilne zaštite, neka pogleda video i zamisli sebe ili dragu osobu u jednom od tih kreveta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.