Zdravlje 12. veljače 2021.

Superzdrave gljive bogate vitaminom D i serotoninom odsad i u kavi!

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iz Mushroomcupsa dolazi prva na svijetu Specialty kava obogaćena mediteranskim gljivama! Mushroomcups su za više od 200.000,00 HRK otkupili hrvatske divlje lisičice od profesionalnih berača s potresom pogođenih područja.

Mjesto iz kojeg je sve započelo je naša domovina - Hrvatska, koja obiluje prekrasnim netaknutim šumama Like i Gorskog kotara, koje su prepune divljih lisičarki - gljiva nježnog okusa, fantastične arome i još boljeg kemijskog sastava.

Upravo iz Mushroomcupsa dolazi prva na svijetu Specialty kava obogaćena mediteranskim gljivama. Čarobni Mushroomcups proizvodi prirodnim će putem osnažiti tvoj imunološki sustav, potaknuti učenje i koncentraciju, poboljšati tvoju snagu i izdržljivost i obnoviti tvoj um i tijelo!

Kampanju su podržali naši poznati sportaši

Uz pomoć EU projekta Mushroomcups su za više od 200.000,00 HRK otkupili hrvatske divlje lisičice od profesionalnih berača s potresom pogođenih područja, a kampanja je podržana od strane tri hrvatska sportaša i Olimpijca Dina Rađe, Maria Ančića i Blanke Vlašić.

Cilj kampanje je prikupiti posljednjih 15% novčanih prihoda potrebnih za dovršavanje proizvoda i lansiranje na svjetsko tržište,” poručuju iz Mushroomscupsa.

 | Author:

Koje su prednosti gljiva lisičarki za tvoj organizam?

Poznato je da su upravo lisičarke vrlo bogate vitaminom D i imaju jednu od najviših prirodnih koncentracija vitamina B, koji igraju temeljnu ulogu u pretvaranju hrane u energiju, a sudjeluju i u proizvodnji serotonina, poznatog kao hormona sreće. Upravo su lisičarke neizostavni sastojak svakog MushroomCup-a koji će ti pomoći da započneš svoj dan na najbolji mogući – zdravi način. 

Većina važnih bioaktivnih sastojaka zarobljena je među staničnim stijenkama gljive (izgrađene su od hitina – jednog od najtvrđih prirodnih materijala koji je usto i neprobavljiv). Iz tog razloga jednostavno mljevenje gljiva u prah nije dovoljno. Kako bi otključali puni potencijal, hitin mora biti razgrađen u procesu dvojne ekstrakcije, primjenom topline i alkohola i upravo taj poseban postupak primjenjuju i u Mushroomcupsu.

Mushroom Cups koristi najmoderniji postupak ekstrakcije. Naime, na nižim temperaturama izoliraju se sve bioaktivne komponente, tako štiteći sve vitamine i minerale osjetljive na visoke temperature koje se koriste u komercijalnim procesima. Samo potpunim odstranjivanjem vode i hitinske ovojnice možemo dobiti visoko-kvalitetni ekstrakt s maksimalnim biološkim potencijalom, spreman za konzumaciju.

Fokusirali smo se na vrste visoke u nutrijentima ključnim za konverziju hrane u energiju na staničnoj razini te nutrijentima koji pozitivno utječu na imunitet i kognitivnu funkciju,” poručuju osnivači. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.