Zdravlje 21. listopada 2010.

Savršena Feng Shui kuhinja

Aleksandra-Video
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znaš li da položaj kuhinje u stanu ili kući utječe na zdravlje i dugovječnost ukućana? Pogledaj video u kojem savjetnica za Feng Shui Aleksandra Dorann objašnjava kako je najbolje pozicionirati i urediti kuhinju da bi energija u njoj bila skladna i podržavajuća

Savjetnica za Feng Shui i kinesku metafiziku Aleksandra Dorann, Slovenka koja posljednjih nekoliko godina živi i radi u Zagrebu, diplomirala je molekularnu biologiju na Sveučilištu u Ljubljani te je godinu dana radila u laboratoriju za umjetnu oplodnju u Kataru. Pored medicinskih znanosti, njezin veliki interes postala je kineska filozofija, čije joj je proučavanje i danas glavni izazov.

Još tijekom studija počela se baviti energetskom vježbom baziranom na Qi Gongu. Zatim je, kroz knjige, česta putovanja u azijske zemlje i kontakte s nekoliko kineskih majstora počela proučavati i ostale aspekte kineske metafizike poput Feng Shuija, kineske astrologije BaZi, I-Chinga i čitanja lica. Prije nekoliko godina upoznala je učitelja, Kineza Joeya Yapa koji živi u Maleziji i tamo vodi obrazovnu ustanovu Mastery Academy of Chinese Metaphysics.

Završila je školovanje na toj akademiji i stekla zvanja savjetnice za Feng Shui i kinesku astrologiju, te postala licencirani instruktor te ustanove. Od 2007. godine redovito održava tečajeve Feng Shuija i kineske astrologije te individualna savjetovanja na temelju znanja kineske metafizike.

Na Zdravoj Kravi možeš čitati Aleksandrin mjesečni Feng Shui horoskop!

U kuhinji je najvažniji položaj pećnice

Aleksandra kaže da se po Feng Shuiju u interijeru stana ili kuće najvažnijim smatraju ulaz, kuhinja i spavaća soba. Ako je kuhinja loše pozicionirana u stanu, to se može nepovoljno odraziti na zdravlje i dugovječnost ukućana.

U samoj kuhinji najvažnije je gdje se nalazi pećnica. Ulaz u kuhinju ne bi trebao gledati direktno na pećnicu. Da ne bi dolazilo do sukoba elemenata Vatre i Vode, važno je da su sudoper i pećnica udaljeni barem pola metra i da nisu pozicionirani jedan nasuprot drugome.

Odabirom boja i materijalau kuhinji možemo dodatno uravnotežiti energiju. Najbolje je zatražiti savjet stručnjaka koji će individualno odrediti koja je boja najbolja za kuhinju.

Više info: 0989231688, info@dragongarden.net, www.dragongarden.net

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.