Zdravlje Simptomi i pomoć 21. rujna 2017.

Prvi vrtićki dani – tko izdrži, pričat će! Otkrivamo kako ojačati imunitet djetetu!

1/2
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S prvim jesenskim danima i nižim temperaturama, svakog roditelja prođe lagana jeza od početka takozvane „sezone bolesti“ koju naši mali vrtićanci ili školarci jednostavno moraju proći.

Najviše su na udaru djeca koja tek kreću u vrtić i do sada nisu bila izložena kolektivu jer su bili u sigurnoj kućnoj zoni.

Kao što svi znamo, u vrtiću ili školi dijete je u kontaktu s velikim brojem djece koja su ili prehlađena ili u inkubaciji infektivnih bolesti ili su pak zdravi kliconoše, što sve povećava mogućnost zaraze virusom ili bakterijom. Iako većina djece ima normalan imunitet, on nije dovoljno „iskusan“ jer je imunološki sistem u razvoju te su djeca češće i teže bolesna.

 | Author: PR Foto: PR

Respiratorne infekcije

Najveća je učestalost akutnih respiratornih infekcija (virusnih i bakterijskih), a u pojedinim sredinama i u određenim razdobljima poteškoće stvaraju i crijevne infektivne bolesti, kožne infekcije te parazitarne bolesti.

 | Author: PR Foto: PR

Rani polazak u jaslice povezan je sa znatno češćim obolijevanjem djece, što u prosjeku iznosi od dva do tri puta na mjesec. Tek nakon treće godine boravka u kolektivu učestalost obolijevanja pada na razinu obolijevanja djece koja ne idu u vrtić.

Zdrave navike

S druge strane, obolijevanje je sastavni dio odrastanja i nitko ga ne može preskočiti, no postoje mnogi načini kako pomoći imunološkom sustavu da ojača i da funkcionira kada je to potrebno.

Upravo zbog toga, vrlo je važno od najranije dobi usaditi zdrave navike kod djece kao što su: pranje ruku, zdrava i raznolika prehrana (mnogo voća i povrća), boravak na svježem zraku i ono što će se roditeljima naviše svidjeti - dovoljno sna. Što prije naučite svoje dijete da stavi ruku na usta kada kiše ili kašlje, da ispuše nosić kako bi i na taj način zaštitili drugu djecu te bili pozitivan primjer drugima.

Beta-glukan - pomoć iz prirode

Ponekad samo zdrave navike nisu dovoljne i imunitetu naših najmlađih potrebna je pomoć. U tom slučaju ne bi bilo loše da posegnete za dodacima prehrani s visokopročišćenim beta-glukanima i vitaminom C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Beta-glukani su višelančani polisaharidi u kojima su monomeri D-glukoze povezani beta-glikozidnim vezama.

U prirodi beta-glukane nalazimo u celulozi kod biljaka, u staničnim stijenkama kvasca, mekinjama žitarica (ječam, zob, raž i pšenica), u reishi, shiitake i maitake gljivama te algama i bakterijama. Beta-glukan je prvi put izoliran 1968. godine.

Beta-glukani izolirani iz kvasca su netopljivi oblik –(1,3/1,6-beta-glukan) koji prema mnogim istraživanjima ima veću biološku aktivnost nego njegov topljivi (1,3/1,4) oblik.

Yasenko – novi prijatelj imuniteta vašeg djeteta

YASENKA Imuno BC JUNIOR – tekući dodatak prehrani s beta-1,3/1,6–D-glukanom i vitaminom C

 • Beta-1,3/1,6–D-glukan je biološki aktivna prirodna tvar izolirana iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae koji je pažljivim tehnološkim procesima obrađen kako bi se dobio visokopročišćeni (više od 75%) biološki aktivni beta-glukan.
 • Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Imuno BC tekući dodatak prehrani uzima se kao pomoć funkciji imunološkog sustava u dozi od 1 ml/5 kg tjelesne težine jednom na dan, od 1 do 3 mjeseca.
 • Kod povećanih potreba preporučuje se prva tri dana uzeti dvostruku dozu. Imuno BC JUNIOR uvijek se uzima ujutro natašte ili navečer prije spavanja.
 • Izvrsnog je okusa banane.

Beta-glukan tekući dodatak prehrani preporučuje se:

 • za djecu stariju od godinu dana
 • djeci koja tek kreću u kolektiv (vrtić, škola)
 • djeci oslabljenog imuniteta
 • U kojim situacijama:
 • preventivno – nekoliko tjedana prije početka vrtićke ili školske godine
 • za vrijeme trajanja infekcije (kako bi se smanjilo razdoblje oporavka i trajanje infekta)
 • nakon bolesti radi bržeg oporavka organizma (posebice nakon uzimanja antibiotika)

Yasenko – superdječarac koji rješava sve probleme dok kažeš beta-glukan!

A da bi vašem djetetu još više približili naš proizvod, tu je mali Yasenko – superdječarac koji će mu biti oslonac u borbi protiv bakterija i virusa. Sigurni smo da će zajedničkim snagama pobijediti sve nedaće prvih vrtićkih i školskih bolesti i razviti jedno divno prijateljstvo koje će u vašu kuću donijeti imunitet, zdravlje i osmijeh.

Sve detalje o našim proizvodima nađite na www.yasenka.hr ili Facebook stranici Yasenka health.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.