Zdravlje Prirodno liječenje 01. veljače 2022.

Prodiši uz radionice tehnika disanja!

Foto: Vedrana Sunko Vedrana Sunko osmislila je i vodi projekt Prodiši! pomoću kojeg možeš naučiti tehnike disanja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Disanje punim plućima povezano je sa zdravljem, vitalnosti i dugovječnosti, a upravo bi uz projekt "Prodiši!" mogli naučiti kako kontrolirati svoj dah i njime poboljšati svoje psihičko i fizičko zdravlje.

Kako dišeš tako živiš i zato se kaže da život treba živjeti punim plućima. No, nije to samo fraza jer je znanstveno dokazano da su zdravlje, vitalnost i dugovječnost direktno povezani s načinom na koji dišemo. Ukoliko je dah plitak i kratak vrlo vjerojatno si nemirna, anksiozna, teško se koncentriraš i  lako te se izbaci iz takta. Vjerojatno ti uz to nedostaje ustrajnosti i hrabrosti za poduzimanje većih promjena u životu te često imaš i osjećaj kao da život prolazi pored tebe.

Disanje za sveukupno bolje zdravlje

Disanje je jedina autonomna tjelesna funkcija na koju možeš utjecati. Kontrolom disanja možeš utjecati na unos i distribuciju životne energije/prane u organizmu. Ujedno uz pomoć daha možeš djelovati na rad srca i drugih organa, ali i svoj um. Disanjem možeš utjecati na vlastito raspoloženje, psihičku stabilnost, zdravlje, vitalnost pa čak i tjelesnu težinu. Stoga se vrijedi zapitati nije li vrijeme da naučiš disati?

Projekt Prodiši!

Kako kontrolom daha poboljšati svoje psihičko stanje i fizičko zdravlje možeš naučiti u sklopu Sunko Yoga projekta Prodiši! U pitanju su tri radionice joginskih tehnika disanja koje se jedna na drugu nadovezuju. Slojevita građa je tako podijeljena u tri nastavka kako bi radionice mogli pratiti potpuni početnici kao i oni koji već imaju iskustva s jogom i joginskim tehnikama disanja. 

 | Author: Vedrana Sunko Foto: Vedrana Sunko U sklopu Sunko Yoge održati će se tri radionice joginskih tehnika disanja kako za početnike tako i za iskusne ljubitelje joge Tehnike koje se prolaze na radionicama također se mogu koristiti za post covid oporavak dišnog sustava, odnosno povećanje kapaciteta pluća te smanjenje sluzi u cijelom organizmu, odnosno u dišnim organima (sinusi, pluća). Na radionicama se može sudjelovati uživo i online.

Termini održavanja radionica:

  • Radionica 1 - Svjesno disanje i osnove pranayame: utorak 8. veljače
  • Radionica 2 - Otvaranje dišnog tijela i kumbakha pranayame: četvrtak 10. veljače
  • Radionica 3 - Bandhe, kriye i napredne pranayame: utorak 15. veljače

Vrijeme održavanja radionica od 18 do 21 sat.

Program radionice je osmislila i vodi Vedrana Sunko učiteljica joge i savjetnica za osobne transformacije.

Više informacija o programu nalazi se na linku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.