Zdravlje 06. travnja 2014.

Pomoć kod atopijskog dermatitisa

Enteros
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kod atopijskog dermatitisa i drugih kožnih alergija pozitivan učinak Enterosgela može se primijetiti nakon 1 do 2 dana korištenja, a potpuni nestanak simptoma nakon 7 do 10 dana terapije. Enterosgel se ne apsorbira u krv kao ni u tjelesna tkiva s kojima je radi organskog porijekla kompatibilan, nije toksičan te se izlučuje iz organizma nakon 7 do 8 sati zajedno s tvarima koje je vezao

Što je atopijski dermatitis?

Alergija je prekomjerna reakcija organizma na specifičnu tvar ili više njih koje se tada nazivaju alergeni. Osnova svih vrsta alergijskih tegoba često je preosjetljivost na hranu. Kada govorimo o alergijskim atopijskim bolestima, one su usko povezane s patologijom probavnog sustava. Osnova svih vrsta alergijskih tegoba vrlo je često preosjetljivost na hranu (zbog broja mogućih alergena teško je saznati testiranjima o kojim se vrstama hrane ili npr. konzervansima iz hrane radi), hidroliza te apsorpcija koje se odvijaju u probavnom sustavu. 

Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest kože koja je uvjetovana nasljednom sklonošću. Suha koža, svrbež i ekcem (suhi ljuskavi osip na koži koji može prijeći u male mjehure, kraste ili zadebljanja kože) karakteriziraju atopijski dermatitis, a krajnja klinička slika pojedine osobe ovisi o dobi. Atopijski dermatitis se često javlja u kombinaciji s ostalim atopijskim bolestima poput alergijske astme, začepljenosti i curenje nosa, kihanja, svrbeža nosa i grla, suzenja očiju, crvenila, svrbeža i osjećaja pritiska u plućima. 

Kada se najčešće javlja atopijski dermatitis?

Atopijski dermatitis najčešća je kronična bolest u ranom djetinjstvu i javlja se kod 20 do 25 posto djece, a učestalost je u stalnom porastu. U 80 posto bolesnika, bolest započne prije navršene prve godine života. Intenzitet atopijskog dermatitisa ima tendenciju slabljenja s godinama, ali je teško predvidjeti tijek bolesti u pojedinog djeteta i bolest može ostati trajna. Bolest je obilježena periodima pogoršanja i poboljšanja koji se ne mogu uvijek objasniti.

Koji čimbenici utječu na nastajanje i pogoršanje bolesti?

Osim nasljedne sklonosti, u nastanku i pogoršanju bolesti sudjeluju i čimbenici iz okoliša: različiti alergeni, iritansi, klimatski uvjeti (pogoršanja zimi), tjelesna konstitucija, psihološki stres, infekcije. Alergeni iz hrane imaju ulogu posebice u dječjoj dobi, a česti su alergeni bjelanjak jajeta, kravlje mlijeko, kikiriki, riba, soja i pšenično brašno, ali i inhalacijski (udahnuti) alergeni od kojih su najčešći kućna prašina, grinje, životinjske dlake i perje. Najveći je problem saznati o kojem se alergenu radi jer je nemoguće, testirati se na sve alergene iz hrane  budući da ih je jako puno. Testiranje se radi na najčešće alergene.

Kako pomaže Enterosgel kod atopijskog dermatitisa?

Enterosgel je organski silikat u vodenom gelu, selektivni enterosorbent koji djeluje kao spužva i iz organizma uklanja samo tvari srednje i velike molekulske mase, a to su upravo štetne tvari, alergeni, toksini, patogene bakterije i virusi, dok nema utjecaj na apsorpciju hranjivih tvari, vitamina, minerala i većine lijekova. Kod atopijskog dermatitisa enterosgel se veže s alergenima (povezanim i nepovezanim s hranom) što dovodi do smanjivanja opterećenja crijevne barijere. Enterosgel se ne apsorbira u krv kao ni u tjelesna tkiva s kojima je radi organskog porijekla kompatibilan, nije toksičan, ima solidnu strukturu, kemijski je inertan, ne lijepi se na sluznicu crijeva te se izlučuje iz organizma nakon 7 do 8 sati zajedno s tvarima koje je vezao.

Kada mogu vidjeti pozitivan učinak Enterosgela?

Kod atopijskog dermatitisa i drugih kožnih alergija pozitivan učinak može se primijetiti nakon 1 do 2 dana korištenja Enterosgela, a potpuni nestanak simptoma nakon 7 do 10 dana terapije.

Tko može koristiti Enterosgel?

Enterosgel je medicinski proizvod klase IIa registriran u Europskoj Uniji. Potpuno je neškodljiv te se može primijeniti od najranije životne dobi. Mogu ga koristiti svi, uključujući: djecu i nedonoščad, trudnice i dojilje, osobe koje su na terapiji lijekovima, starije osobe. Ne apsorbira se u organizam, te se nepromijenjen izlučuje.

Enterosgel smiju koristiti osobe svih životnih dobi, uključujući najmlađu djecu i trudnice

Gdje se može kupiti Enterosgel?

Enterosgel je dostupan bez recepta u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama. Možeš ga kupiti u ljekarnama, specijaliziranim trgovinama ili u našem web shopu 

Više informacija o Enterosgelu možete pronaći na našoj web stranici www.enterosgel.hr, Facebook, Twitter

Kontakt: info@enterosgel.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.