Zdravlje 28. veljače 2020.

Pas u Hong Kongu pozitivan na koronavirus, stavljen u karantenu

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kod jednog psa u Hong Kongu nađena je "niska razina" koronavirusa - COVID-19, javile su lokalne vlasti.

Pas nije pokazivao nikakve znakove bolesti, priopćilo je hongkonško ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i zaštite okoliša. Međutim, po riječima glasnogovornika, uzorci uzeti iz nosnih i oralnih šupljina životinje dali su blago pozitivan nalaz na koronavirus. Iz nadležnog ministarstva za poljoprivredu i ribarstvo u Hong Kongu rekli su da će biti potrebno napraviti dodatne testove kako bi se provjerilo je li pas uistinu zaražen. 

Možda te zanima... Ministarstvo zdravstva objavilo je letak s ključnim informacijama za koronavirus! Zdravlje

Pas je odveden u srijedu iz doma vlasnice, šezdesetogodišnje žene koja je prethodnog dana testirana pozitivno na virus i prebačena u bolnicu u izolaciju.

Nema nikakvog dokaza da životinje kao što su mačke ili psi mogu prenijeti virus na čovjeka, međutim ministarstvo je ocijenilo da domaće životinje koje su zaražene trebaju  biti stavljene u četrnaestodnevnu karantenu u za to određenim prihvatilištima.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Lucy_Brookes
      Lucy_Brookes

      Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od njega. Sada to može dobiti bilo koja osoba na Zemlji i zap0četi s zarađivanjem više dolara na internetu. posjetite ovu stranicu za više detalja ........... >>>>>> w­­­w­­­w­­­­.­­­C­­­a­­­s­­­h­­­F­­­l­­­o­­­w­­­7­­­7­­­.­­­C­­­O­­­M

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.