Zdravlje 04. travnja 2011.

Mirna Valentić: Trudnoća me smirila

Mirna-Maras
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Voditeljica Mirna Valentić otkrila je kakva je bila kao trudnica, zašto je tri puta dnevno tijelo njegovala bademovim uljem, te koliko su joj tijekom trudnoće sa sinom Nikom pomogle duge šetnje u prirodi

Sama sebi smiješna!

Poznato TV lice i voditeljica emisije Mamin svijet, Mirna Valentić, uspjehe niže i na privatnom planu. Majka sina Nike, starog 21 mjesec, trudnoće se prisjeća s radošću.

‘Za mene je to bilo jedno predivno razdoblje! Trudnoća me smirila, baš sam bila u blaženom stanju’, kaže Mirna.

Tijekom trudnoće nije imala nikakvih poteškoća osim povećanog umora, govori voditeljica i dodaje kako je svaki dan u poslijepodnevnim satima morala malo odspavati.

'S obzirom da je Niko beba rođena u lipnju, posljednji mjeseci trudnoće zbog viših temperatura bili su malo teži, posebno kad se tome doda nakupljanje vode u tijelu. Vlastiti prsti bili su mi neprepoznatljivi i sama sam sebi bila jako smiješna’
, prisjeća se Mirna.

Poznato je kako trudnice često imaju neobične želje ili im odgovara određena vrsta hrane. Iznimka nije ni Mirna. ’Jela sam sve što sam poželjela, pa se ne mogu pohvaliti pretjeranom kontrolom prehrane’, kaže i dodaje kako joj je u trudnoći posebno odgovarala tjestenina s umakom od rajčice.

Njezi kože od početka je posvetila potrebnu pažnju, potaknuta iskustvom kolegica koje su u trudnoći dobile strije.‘Tri puta dnevno na kožu sam nanosila bademovo ulje, a prije spavanja i Chicco kremu protiv strija. Na sreću, trudnoća nije ostavila tragove na mojoj koži’, ističe Mirna.

Treba se opustiti i prigrliti trudnoću

Kako bi tijelo, ali i zdravlje održala u dobrom stanju, Mirna je redovito odlazila na program namijenjen trudnicama, Fit mama, koji joj je postao pravi mali ritual.

‘Uz to, prakticirala sam i šetnje u prirodi jer mi je jako godilo’, dodaje poznata voditeljica uz poruku kako se treba opustiti i prigrliti trudnoću, jer se brzo zaboravlja onaj čaroban trenutak kad se beba rita.

’Uživajte u trudnoći, a kasnije i sa svojim bebicama’, poručuje Mirna svim budućim mamama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.