Zdravlje 13. listopada 2015.

Međunarodna zdravstvena elita u Zagrebu

Zdravstvo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako kreirati održiv zdravstveni sustav koji će biti izgrađen na uspješnom suživotu javnog i privatnog, te kako u njega ugraditi zapanjujuća dostignuća suvremene medicine 21. stoljeća, pitanja su na koje će odgovor dobiti sudionici Kongresa 'Budućnost zdravstvene industrije', kojeg Poslovni dnevnik 20. listopada 2015. godine organizira u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Poslovni je dnevnik, kao vodeći hrvatski poslovni medij, uvjeren kako zdravstveni biznis i povezane djelatnosti u Hrvatskoj imaju izniman gospodarski potencijal kojem se pruža prilika da preraste i u uspješnu izvoznu granu i stoga je savjete o modelima takva razvoja potražio među najeminentnijim stručnjacima današnjice. Tako će se u Zagrebu na kongresu 'Budućnost zdravstvene industrije" okupiti ne samo domaća, već i međunarodna zdravstveno-medicinska elita. Uvodnu prezentaciju na početku kongresa održati će prim. Siniša Varga, ministar zdravlja Republike Hrvatske koji će govoriti o izazovima održivosti hrvatskog zdravstvenog sustava.

Kakva medicina nas očekuje u 22. stoljeću?

Kao poseban gost na kongresu stručnu prezentaciju održat će i senator Ulf Fink koji će prvi put u Hrvatskoj predstaviti model po kojem je najjače gospodarstvo Europe – Njemačko osiguralo suživot javnog i privatnog zdravstva, što je impozantno dostignuće u čijem je kreiranju uvelike sudjelovao i sam Fink.

Da kongres 'Budućnost zdravstvene industrije' s pravom cilja postati središnji događaj ovog tipa u Hrvatskoj dokazuje i činjenica da će key note prezentaciju održati prof. dr. sc. Dragan Primorac, najcitiraniji hrvatski liječnik, profesor na dva američka sveučilišta - Penn state University i University of New Haven kao i na medicinskim fakultetima u Splitu i Osijeku, te utemeljitelj forenzičke DNA analize u Hrvatskoj. On će sudionicima kongresa kroz prezentaciju "Personalizirana i regenerativna medicina: mit ili realnost", predstaviti frapantna dostignuća na kojima će počivati medicina 22. stoljeća.

Detaljan program kongresa kao i svi uvjeti sudjelovanja dostupni su ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.